Sari direct la conținut

FOTOGALERIE Proiect: Bloc de sase etaje la intersectia bd. Ferdinand cu str. Olari, in zona protejata

HotNews.ro
Simulare cum va arata blocul de la intersectia bd. Ferdinand cu str. Olari, Foto: Hotnews
Simulare cum va arata blocul de la intersectia bd. Ferdinand cu str. Olari, Foto: Hotnews

Un bloc cu sase etaje, parter, mezanin si trei niveluri de parcare subterana ar putea fi construit pe bd. Ferdinand, la intersectia cu str. Olari. Terenul se afla partial in zona protejata, in jur fiind mai mullte cladiri monument istoric, printre care si Foisorul de Foc, si cladiri cu inaltime mica (unul, doua etaje). Proiectul a primit aviz de la Ministerul Culturii.

Simulare cum arata blocul propus la intersectia bd. Ferdinand cu str. Olari

Potrivit proiectului prezentat in cadrul Comisiei de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, cladirea ar urma sa aiba o inaltime de maxim 27 de metri (3 subsoluri, parter, mezanin si sase etaje), iar indicatorii urbanistici sunt: Procent de Ocupare al Terenului – 65%, Coieficient de Utilizare a Terenului – 3,9. Terenul pe care ar urma sa se ridice imobilul are circa 1.800 mp si face parte partial dintr-o zona protejata unde inaltimea maxim admisa este de 16 metri plus doua etaje retrase.

Simulare cum arata blocul propus la intersectia bd. Ferdinand cu str. Olari vazut de sus

Proprietarul terenului este Niculae Dusu, iar proiectant MCF Construct Instal.

Comisia Tehnica de Urbanism nu a aprobat acest proiect, cerand proiectantilor sa revina. Principalele nemultumiri exprimate de membrii Comisiei au fost ca proiectul a primit aviz de la Ministerul Culturii desi nu avea un studiu istoric, ca s-au alipit doua parcele de teren si a rezultat o parcela foarte mare pentru zona proptejata si ca si ceilalti vecini vor dori sa construiasca la fel de mult pe parcelele lor, ceea ce ar duce la distrugerea caracterului zonei.

Simulare cum arata blocul propus la intersectia bd. Ferdinand cu str. Olari – desfasurare

O zona protejata este o zona cu case vechi, valoroase, iar Planul Urbanistic General, legea de construire a orasului, spune ca aceste zone trebuie conservate ca atare, iar constructiile noi nu trebuie sa depaseasca in mod discrepant regimul de inaltime al cladirilor din jur, volumul, si sa respecte caracterul zonei.

Cum arata in prezent terenul pe care urmeaza sa se construiasca blocul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro