Sari direct la conținut

Gandul: Foamea ne face fericiti

Senzatia de foame duce la cresterea unui hormon care are efecte antidepresive, sustin cercetatorii din Texas. Acestia au observat ca, atunci cand organismul isi epuizeaza resursele si da semnale ca trebuie sa mancam, elibereaza un „hormon al fericirii”, care imbunatateste starea de spirit si ne ajuta sa trecem mai bine peste stres si depresie. Eliberarea acestui hormon poate fi provocata intr-o mica masura si de emotiile mai puternice.

Cercetatorii spun ca intr-o prima faza foamea poate crea o senzatie neplacuta, dar, dupa ce se elimina 10 procente din masa corporala, vom fi fericiti. Insa, daca vom avea zilnic momente cand ne va fi foame si nu vom manca imediat, vom spori efectele acestui hormon.

Specialistii au incercat sa explice de ce persoanele care sufera de anorexie se recupereaza atat de greu, motivatia fiind aceea ca eliminarea in continuu a acestui hormon poate crea dependenta. Ei spun ca este bine sa nu mancam chiar atunci cand ne este foame, deoarece vom fi tentati sa depasim limita de calorii, ci sa asteptam cateva minute, deoarece senzatia de foame se va domoli si nu vom mai simti nevoia unei portii generoase.

Gandul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro