Sari direct la conținut

Gandul: Hormonul care controleaza foamea este in stransa legatura cu depresia

Un nivel ridicat al hormonului care controleaza foamea, poate constitui un antidepresiv, releva un studiu al cercetatorilor americani. Tratamentele moderne contra obezitatii se vor baza pe blocarea acestui hormon. Insa, s-a observat ca inhibarea senzatiei de foame poate duce la schimbari bruste de comportament si chiar la depresie. Cercetatorii americani au experimentat pe cobai de laborator.

S-a observat ca animalele cu un nivel ridicat de hormon care controleaza foamea, nu sunt depresivi si nu prezinta anxietati. Hormonul de foame este eliberat de stomac in sange. Dupa aceea, acest hormon ajunge la creier si se declanseaza senzatia de foame.

Un tratament pe baza acestui hormon ii poate ajuta pe obezi sa manance mai putin, iar pe bolnavii de cancer sa manance mai mult. In cadrul experimentelor, cercetatorii au comparat comportamentul cobailor care au mancat normal si al celor care au fost restrictionati de la alimentatie timp de patru zile. Cobaii flamanzi erau mai protejati de depresie, comparativ cu cei care s-au hranit normal. Studiile au aratat ca nivelul hormonului care controleaza foamea este puternic influentat de stres.

Gandul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro