Sari direct la conținut

Germania ar putea reveni la masinile de scris pentru a contracara spionajul

HotNews.ro

Politicienii sustin ca tehnologia comunicatiilor nu mai este de incredere in urma acuzatiilor de spionaj din Statele Unite si a dezvaluirile referitoare la programele de supraveghere ale NSA. Avand in vedere noul context, politicienii germani au in vedere revenirea la masinile de scris manuale atunci cand vine vorba de documente sensibile, relateaza The Guardian.

Seful anchetei parlamentare referitoare la activitatea NSA in Germania a declarat intr-un interviu pentru Morgenmagazin ca el si colegii sai se gandesc serios la renuntarea completa la email.

Intrebat daca „ia in considerare masinile de scris”, Patrick Sensburg a spus „Da, chiar ne-am gandit, si nu la modelele electronice”.

In urma presupuselor operatiuni de spionaj american in Germania, au existat speculatii ca CIA-ul a tintit intentionat comisia de ancheta a Bundestag-ului care se ocupa cu activitatea NSA.

„Spre deosebire de alte comisii de ancheta, noi investigam o situatie in curs de desfasurare. Activitatile serviciilor secrete sunt inca in desfasurare, acestea se intampla”, a adaugat Sensburg.

Anul trecut, guvernul rus a luat masuri similare ca raspuns la spionajul NSA, dezvaluit de Edward Snowden.

Serviciul federal de Securitate, insarcinat cu protejarea oficialilor de la cel mai inalt nivel din Rusia, a comandat 20 de masini de scris Triumph Adler, care creaza un „scris de mana” unic, ce permite depistarea sursei.

Potrivit presei germane, dezvaluirile despre supravegherile digitale au declansat o regandire fundamentala asupra modului in care guvernul isi desfasoara operatiunile de comunicare.

„Mai presus de toate, oamenii inceaca sa stea cat mai departe de tehnologie, cat de des pot”, noteaza Die Welt.

„Cei care sunt ingrijorati vorbesc mai putin la telefon, prefera sa se intalneasca in persoana. Sunt baute mai multe cafele si oamenii mananca pranzul mai mult impreuna. Chiar si plimbarile in parc se bucura de o renastere”, arata articolul publicatiei germane.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro