Sari direct la conținut

Grup Servicii Petroliere a investit 44 de milioane de dolari intr-o platforma petroliera

HotNews.ro
Platforma petroliera, Foto: GSP
Platforma petroliera, Foto: GSP

Grup Servicii Petroliere (GSP), controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, a inaugurat vineri o investitie de 44 milioane de dolari. Investitia consta in achizitia si modernizarea unei platforme petroliere in urma unui parteneriat cu EximBank care a oferit un credit de 30 de milioane de dolari. Restul sumei provine din fonduri proprii ale GSP. Platforma petroliera va fi utilizata chiar de saptamana viitoare pentru operatiuni de foraj in Marea Neagra desfasurate de catre compania petroliera OMV Petrom, a anuntat Gabriel Comanescu. Inre GSP si OMV Petrom au fost incheiate contracte pentru patru sezoane a cate sase luni.

„Astazi vorbim practic despre un proiect de investitii 100% romanesc, avand in vedere ca atat GSP, cat si EximBank sunt entitati cu capital autohton”, a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank. Potrivit acestuia, implicarea EximBank in acest parteneriat a constat in acordarea unei finantari totale in valoare de aproape 30 milioane de dolari, destinate achizitionarii si modernizarii platformei.

„Planurile noastre de dezvoltare includ extinderea si modernizarea flotei, mentinerea companiei in topul jucatorilor din industria de profil din Marea Neagra precum si accesarea unor piete noi”, a declarat la randul sau Gabriel Comanescu, presedintele Grup Servicii Petroliere. Acesta sustine ca in zece ani de activitate, GSP a investit peste un miliard de euro.

Platforma de foraj maritim GSP Uranus este o platforma autoridicatoare cu 3 picioare, care opereaza in ape cu adancimi pana la 100m si putand sa atinga adancimea maxima de foraj de 7.600 m. Pe langa platforma Uranus, GSP mai detine inca sase platforme petroliere in Mexic, Olanda, Turcia si Romania. Cea din Olanda urmeaza sa plece in Rusia in perioada urmatoare.

Inaugurarea platformei de foraj marin GSP Uranus a avut loc in incinta GSP Shipyard, in Portul Constanta Sud-Agigea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro