Sari direct la conținut

Guvern: Participatia detinuta de stat la Electrica Muntenia Sud ar putea fi vanduta cu 521,5 milioane euro

HotNews.ro

Guvernul a aprobat o hotarare privind elementele principale ale contractului de vanzare-cumparare de actiuni in cadrul procesului de exercitare de catre Electrica SA a optiunii de vanzare de actiuni la Electrica Muntentia Sud. Potrivit actului normativ, este aprobat un pret unitar al unei actiuni de 124,5 euro. Pretul total de vanzare este de 521.583.574 euro, conform calculului consultantului KPMG Romania, mai precizeaza Guvernul.

Actul normativ se refera la exercitarea optiunii de vanzare de actiuni conform prevederilor contractului de privatizare din 2007.

Actul normativ mai prezizeaza numarul de actiuni care fac obiectul optiunii de vanzare, respectiv 3.683.736 actiuni, reprezentand 13,57% din capitalul social al Societatii Comerciale ENEL Muntenia Distributie S.A. si un numar de 502.328 actiuni reprezentand 13,57% din capitalul social al Societatii Comerciale ENEL Muntenia Energie S.A.

Guvernul a aprobat in luna august o ordonanta prin care compania de stat Electrica SA poate vinde actiunile pe care le detine la Electrica Muntenia Sud, companie al carei actionar majoritar este Enel.

Actiunile ar urma sa fi vandute catre compania italiana Enel care deja detine pachetul majoritar, spunea ministrul finantelor, Florin Georgescu, in luna iulie.

Contractul de privatizare prin care ENEL a obtinut 64,25% din actiunile de la Electrica Muntenia Sud a fost semnat in 11 iunie 2007, iar tranzactia a fost finalizata pe 8 iunie 2008. Valoarea tranzactiei a fost de circa 820 milioane de euro.

Electrica Muntenia Sud – acum Enel Energie Muntenia (furnizare) si Enel Distributie Muntenia (distributie) – alimenteaza cu energie Bucurestiul si doua judete adiacente, deservind circa 1,1 milioane de clienti.

Prin aceasta achizitie, Enel a devenit cel mai mare distribuitor de electricitate din Romania, cu o cota de piata de aproximativ 30%, impreuna cu celelalte doua foste filiale ale Electrica, Dobrogea si Banat, pe care le-a preluat in 2005.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro