Sari direct la conținut

HARTA DINAMICA Vezi care sunt si pe unde trec cele sase tronsoane ale Autostrazii Transilvania pentru care statul roman a intrerupt contractul cu Bechtel

HotNews.ro
Tronsoanele Autostrazii Transilvania, Foto: ESRI Romania
Tronsoanele Autostrazii Transilvania, Foto: ESRI Romania

Ministrul Transporturilor a anuntat miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca statul roman este liber sa scoata la licitatie 6 tronsoane din Autostrada Transilvania dupa intreruperea contractului cu Bechtel, compania americana acceptand sa finalize lucrarile deja incepute la alte doua tronsoane. „Statul este liber sa liciteze celelalte sase tronsoane care au ramas fara nicio pretentie din partea Bechtel. Era clauza sa nu licitam tronsoanele ramase. Acum le putem licita”, a afirmat ministrul transporturilor. HotNews.ro si ESRI Romania au realizat o harta informativa cu toate tronsoanele Autostrazii Transilvania.

  • Da click pe elementele de pe harta pentru a vedea costul estimat si stadiul actual al lucrarilor pe fiecare segment.

Vezi in ArcGIS Online

Cele sase tronsoane la care renunta Bechtel sunt: Brasov-Fagaras (53 km), Fagaras-Sighisoara (52 km), Sighisoara-Ogra (56 km), Ogra-Campia Turzii (36 km), Cluj Vest-Mihailesti (24 km) si Mihailesti-Suplacu de Barcau (76 km).

Bechtel mai are de finalizat lucrarile pe cele doua tronsoanele Campia Turzii – Gilau (52 km) si Suplacu de Barcau – Bors (64).

Potrivit Ministrului Anca Boagiu, abia dupa finalizarea tronsonului Suplacu de Barcau – Bors de catre Bechtel, statul roman va putea sa scoata la licitatie lucrarile pentru celelalte sase tronsoane, fara nici o pretentie din partea companiei.

„Era una din clauzele existente in contract care ne obliga ca, pe o perioada de doi ani, sa nu licitam pe nici unul dintre tronsoanele ramase”, a explicat ministrul Anca Boagiu.

Potrivit CNADNR, Proiectul „Autostrada Transilvania” reprezintă o autostradă de patru benzi, cu o lungime de 415 km, care parcurge ruta de la Nord-Vest de Braşov în centrul României până la Oradea, la graniţa cu Ungaria. Fiecare din cele 8 segmente ale Proiectului va începe şi se va încheia cu un nod rutier, astfel încât să poată fi deschis traficului imediat dupa execuţie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro