Sari direct la conținut

HARTĂ Orașele din România cu cele mai ieftine alimente

HotNews.ro
Frigider plin cu alimente, Foto: Jacques Alexandre / Alexandre Jacques / Profimedia
Frigider plin cu alimente, Foto: Jacques Alexandre / Alexandre Jacques / Profimedia

​HotNews a realizat harta orașelor în care alimentele sunt cele mai ieftine, pe baza datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, la nivelul principalelor localități din țară.

Dintr-un coș format de circa 25 de produse de bază (de la lapte, pâine, cartofi, ouă, morcovi, varză ș.a.) am calculat un index de preț bazat pe datele INS privind prețurile la nivel de localitate. Indexul este valabil pentru vara acestui an.

Valoarea cea mai mică a indexului corespunde orașului cu cele mai ieftine alimente. La capătul celălalt al tabelului găsim orașele în care costul mediu al alimentelor e cel mai ridicat.

.embed-container{ padding-bottom: 135%; }

Cele mai scumpe orașe sunt: București, Timișoara, Cluj, Sfântu Gheorghe și Oțelu Roșu. Cele mai ieftine: Turnu-Măgurele, Roman, Piatra Neamț și Carei

Fasolea cea mai scumpă e în Miercurea Ciuc și Cluj Napoca, iar cea mai ieftină în piețele din Găești și Moreni (diferența e de circa 4 lei/kg)

Cartofii cei mai scumpi sunt la Arad și Miercurea Ciuc, iar cei mai ieftini la Focșani.

Laptele te costă cel mai mult dacă locuiești în Bragadiru sau în Giurgiu, iar cel mai ieftin e la Carei și Urziceni

Mierea de albine e cea mai scumpă la Giurgiu și cea mai ieftină la Roman. Telemeaua de oaie cea mai ieftină nu e la Sibiu, ci la Beclean și Turnu Măgurele. Cea mai scumpă e la Slatina și Caransebeș

Mai jos, topul orașelor cu cele mai scumpe/ieftine alimente: (click pe imagine pentru a o mări)

Alimentele luate în calcul: Fasole boabe (uscata), Cartofi, Varza alba, Telina radacina, Roșii, Paine, Castraveti de camp, carne porc, Morcovi, ulei, ceapă uscata, Fasole pastai, Dovlecei, Ardei gras, Vinete, Pastarnac, Usturoi uscat, Pepeni galbeni, Pepeni verzi, Fructe (caise), Nuci, Lapte proaspat de vaca, Ouă, Miere de albine, Branza din lapte de oaie

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro