Sari direct la conținut

iCEE.fest: Reuniune organizată de firma de consultanță politică Majoritas cu vedeta Salim Ismail și Ponta / Cioloș trebuia să participe și el, dar nu a mai ajuns

HotNews.ro
Salim Ismail, Foto: su.org
Salim Ismail, Foto: su.org

La evenimentul iCEE.fest: UPGRADE 100 ce are loc vineri în București, compania de consultanță politică a lui Lucian Despoiu, Majoritas a organizat o întrunire la care presa nu a avut acces, la care a participat Victor Ponta și Salim Ismail (co-fondatorul „Singularity University” și vedeta iCEE.fest de anul acesta).

UPDATE 15.52 Întrunirea s-a terminat, Cioloș nu mai mai venit.

Vicotr Ponta a transmis live pe Facebook din sala unde avea loc întrunirea, dar apoi a șters clipul de pe rețeaua de socializare.

UPDATE 14.47 Cioloș încă nu a venit, discuția e în desfășurare.

Întrunirea nu a fost anunțată, iar ziariștii nu au acces în sală.

Victor și Daciana Ponta au ajuns deja, Dacian Cioloș întârzie, potrivit informațiilor HotNews.

Workshop-ul este organizat de Majoritas, pentru ”clienții companiei”.

Salim Ismail, fondator al Singularity University, futurolog cu experiență în mari companii de tehnologie, investiții, cercetare, antreprenoriat, a fost vedeta principală a ediției din acest an a evenimentului ICEEfest / Upgrade 100. Vineri dimineață, el și-a prezentat teoriile în cadrul conferinței: că tehnologia avansează exponențial și că lumea și instituțiile, obișnuite să gândească liniar, nu sunt pregătite pentru șocurile care le așteaptă.

El spune că noile tehnologii au adus, deodată, prea multe domenii, de la energie la inteligență artificială, într-un punct de inflexiune de unde schimbarea se va rostogoli mult mai rapid decât până acum. El spune că în fața acestor schimbări toate marile democrații din Vest eșuează (”are broken”) și singurele care sunt avantajate ar fi țările mici, precum România.

Salim Ismail susține că niciuna dintre instituțiile statului și ale societății, de la legislatori la instituția căsătoriei și de la administrație publică la sistemele de sănătate și învățământ nu sunt pregătite “pentru ce va să vină”. Și crede că o soluție pe termen lung ar fi “o guvernare fără guvern”, după modelul blockchain în care “tehnologia e democratizată” așa încât să nu fie subminată libertatea individului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro