Indicatoare rutiere furate de pe drumurile din Satu Mare. Oficial local: Sunt transformate în țăruși pentru vie
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, a atras atenţia, luni, că sunt unii „inconştienţi” care fură indicatoarele rutiere de pe domeniul public şi folosesc ţevile drept ţăruşi pentru vie.
Subiectul a fost deschis, în şedinţa CJ, de către consilierul Ioan Belbe, care a cerut explicaţii cu privire la repararea parapetelor distruse după accidente, dând un exemplu de pe un drum județean unde parapetul este distrus de mai bine de un an şi încă nu a fost reparat.
„La intrare în Turţ, deja a trecut un an jumătate de când s-a întâmplat un eveniment nedorit. Bine că n-au dus încă la fier vechi cei care umblă şi colectează, că ne-au furat, când am fost eu primar, inclusiv indicatoarele… E o bară în şanţ de atâta vreme”, a spus Belbe, conform Agerpres.
Preşedintele CJ, Pataki Csaba, a spus că există probleme cu fondurile disponibile, cu procesele deschise de unii şoferi şi cu faptul că încă se fură indicatoare.
- „Problema e un pic alta, în condiţiile în care am primit 15 milioane de lei pentru tot ce ţine de drumuri. Suntem în iunie, şi mai avem cam 1,5 milioane neangajate până la sfârşitul anului.
- Dacă faceţi un calcul, împărţiţi la 800 de kilometri, o să vedeţi că mai avem undeva la 1.000 de lei pe kilometru, în condiţiile în care un rând de cosiri de acostament ne costă şapte-opt sute de mii de lei.
- Pe partea de parapete, într-o ţară normală ar trebui ca cel care a cauzat accidentul, deci cine-i de vină… Problema e că de multe ori şoferii, asiguratorii care reprezintă şoferul care a făcut accidentul, ne dau pe noi în judecată pentru că încearcă să recupereze paguba plătită clientului şi până ce nu se termină procesul, de multe ori nu putem să reparăm. Deci dacă e o stricăciune şi în infrastructura noastră, până ce nu pierde asiguratorul, nu putem reface.
- Cel mai elocvent exemplu era sensul giratoriu de la drumul către Terebeşti, unde de abia reparam şi se strica. Pe urmă am refăcut toată arhitectura intersecţiei. Din păcate, indicatoarele se fură şi acum, nu numai când aţi fost dumneavoastră primar şi ne costă o grămadă de bani să le înlocuim. Dacă, Doamne fereşte, dintr-o intersecţie dispare un STOP sau un semn de Cedează, noi primim sesizări penale, iar sunt unii care sunt inconştienţi, îi iau şi îi transformă în ţăruşi pentru vie”, a mai spus Pataki Csaba, citat de Agerpres.