Inovație pentru imagistica medicală: Philips primește autorizația FDA 510(k) pentru MR 7700
Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), lider global în domeniul tehnologiei medicale, a anunțat că a primit autorizația FDA 510(k) din partea Administrației pentru Produse Alimentare și Medicamente din SUA (FDA), pentru noul sistem MR 7700 3.0T. Această inovație MR 7700 lansată de Philips oferă performanță și precizie de neegalat atât pentru cercetare, cât și pentru diagnosticare clinică avansată, contribuind astfel la realizarea obiectivului cvadruplu: ameliorarea experienței pacienților, îmbunătățirea rezultatelor medicale, reducerea costului îngrijirii medicale și îmbunătățirea experienței profesionale a cadrelor medicale.
- Philips este primul producător de echipamente medicale care introduce scanarea a multipli nuclei în practica clinică, prin integrare perfectă în interfața standard de utilizare a sistemelor 3.0T dStream;
- Dispozitivul de imagistică MR 7700 dispune de un sistem de gradient îmbunătățit pentru o performanță și precizie de neegalat, oferind cea mai înaltă calitate a imaginii care contribuie la îmbunătățirea rezultatelor, printr-un diagnostic rapid și precis;
- Cea mai nouă inovație RM introdusă de Philips integrează inteligența artificială* pentru asigurarea unui flux de lucru mai bun, care îmbunătățește experiența pacientului și a echipei medicale.
Gradienții XP disponibili pe sistemul MR 7700 oferă o precizie ridicată care permite obținerea unui diagnostic de încredere, rapid și sigur, pentru fiecare pacient. Cu ajutorul imagisticii de difuzie de cea mai înaltă calitate disponibilă pe sistemele Philips [1], dar și cu ajutorul neuroștiinței, acest sistem ajută la îmbunătățirea îngrijirii pacienților și reducerea costurilor. MR 7700 extinde capabilitățile de scanare cu o soluție complet integrată de imagistică și spectroscopie cu mai mulți nuclei pentru a explora noi modalități clinice, fără a îngreuna fluxul de lucru sau confortul pacientului, oferind o experiență îmbunătățită pentru cadrele medicale.
Cu interfața ușor de utilizat a sistemului MR 7700, cercetatorii și medicii pot accesa acum scanerul fără a compromite fluxul de lucru. Coordonat de integrarea perfectă a capabilităților multi-nuclei, noul MR 7700 permite radiologilor să obțină imagini a șase nuclei diferiți, relevanți clinic [2] pentru toate anatomiile, oferind posibilitatea de a crește încrederea în diagnostic și de a adăuga informații metabolice importante la examenele de rezonanță magnetică, pentru a ajuta la abordarea complexă a actului medical, ce include o cercetare eterogenă și un proces decizional clinic mult îmbunătățit. MR 7700 ajută la creșterea productivității departamentului de imagistică, la îmbunătățirea experienței pacientului și a personalului medical și oferă imagini de diagnostic de înaltă calitate, cu ajutorul imagisticii conectate, bazată pe inteligență artificială*, pe fluxurile de lucru optimizate și soluțiile clinice integrate.
Orchestrarea procesului de luare a deciziilor în momentele esențiale din parcursul de îngrijire a pacientului
MR 7700 contribuie la fluxuri de lucru de radiologie extrem de eficiente și la scanări corecte din prima, având toate protocoalele de imagistică ușor accesibile prin intermediul aceleiași interfețe intuitive, care este ușor de utilizat. Combinând imaginile de înaltă calitate cu eficiența operațională, bobinele de gradient XP ajută la obținerea raportului semnal-zgomot cu până la 35% mai ridicat și timpi de scanare cu până la 35% mai reduși [1]. Pentru neurologie clinică și neuroștiință, radiologii obțin cu 20% mai multe volume fMRI [1] și cu 50% mai multe direcții pentru imagistica cu tensor de difuzie (DTI) [3], furnizând imagini detaliate de înaltă rezoluție, necesare pentru o mai bună identificare și caracterizare a leziunilor.
„Echipa noastră de medici din departamentul de imagistică medicală este foarte încântată de ușurința utilizării sistemului MR 7700 introdus de Philips, în special de implementarea noilor protocoale de imagistică”, a spus prof. Walter Heindel, profesor de radiologie și președinte al Departamentului de Radiologie al Spitalului Universitar Münster din Germania.
„Modificarea parametrilor și protocoalelor de scanare a scăzut efortul depus și sprijină experimentarea rapidă și ușoară a tehnicilor de imagistică medicală. Aceste caracteristici de ultimă generație ajută în mod clar la îmbunătățirea experienței pacientului și a personalului medical și face ca acesta să fie principalul motiv pentru care alegem sistemul de imagistică medicală Philips.”
Tehnologia bazată pe inteligență artificială ajută la creșterea excelenței în domeniul neuroștiinței
MR 7700 demonstrează și mai mult angajamentul Philips de a furniza sisteme inteligente pentru diagnostic, care asigură o identificare corectă rapidă, din prima, prin intermediul unor informații relevante din punct de vedere clinic. Medicii pot profita de gradienții ultra-înalți ai sistemului MR 7700 și de inteligența artificială încorporată*, cum ar fi detecția pacientului și a mișcărilor fără atingere, care vin în sprijinul departementelor de radiologie care se confruntă astăzi cu o creștere a volumului de pacienți.
De asemenea, cercetătorii pot beneficia de acuratețea, puterea și rezistența gradienților XP ai sistemului MR 7700 pentru a ajuta la facilitarea programelor de cercetare care stimulează excelența în neuroștiințe.
„Îmbunătățit cu gradienți ultra-înalți și inteligență artificială*, Philips MR 7700 este construit pentru a răspunde așteptărilor de performanță clinică de înaltă calitate din prezent, dar și pentru a facilita programele de cercetare cele mai solicitante și promițătoare, care vor ajuta la dezvoltarea viitorului imagisticii, prin rezonanță magnetică, fără a sacrifica eficiența fluxului de lucru sau confortul pacientului”, a declarat Arjen Radder, director general de rezonanță magnetică și diagnosticare cu raze X la Philips.
„În asociere cu capacitățile sale de imagistică conectată, bazată pe inteligență artificială, fluxurile de lucru optimizate și soluțiile clinice integrate ajută la îndeplinirea obiectivului cvadruplu al asistenței medicale, care înseamnă îmbunătățirea productivității departamentelor de radiologie, îmbunătățirea experienței pacientului și a personalului medical, dar și contribuția la furnizarea de diagnostice de înaltă calitate.”
Conectarea și integrarea fluxurilor de lucru pentru a crește eficiența clinică și operațională
MR 7700 folosește tehnologia automatizată SmartWorkflow pentru a ghida și ajuta acolo unde este necesar. În plus, față de imagistica convențională prin rezonanță magnetică cu protoni și spectroscopie, MR 7700 are protocoale RM încorporate pentru a combina imagistica cu protoni cu imagistica bazată pe sodiu, fosfor, carbon, fluor și xenon [2]. Această capacitate multi-nuclee face ca MR 7700 să fie adecvat pentru imagistica anatomică și metabolică/funcțională îmbunătățită în domenii precum neurologie, pneumologie și oncologie, pentru a ajuta la luarea deciziilor rapide și sigure.
Prin integrarea unei bobine de cap cu reglaj dublu, atât examenele RM cu mai multe nuclee, cât și cele convenționale cu protoni pot fi efectuate cu aceeași bobină și în cadrul aceleiași interfețe de utilizator pentru a ajuta la creșterea eficienței fluxului de lucru, în timp ce soluțiile de flux de lucru asistate de inteligența artificială* mențin examenele în program pentru a contribui la îmbunătățirea experienței pacientului, dar și a cadrelor medicale. În cele din urmă, cu acces la monitorizare proactivă de la distanță, diagnosticare și asistență de la distanță, peste 500 de parametri ai MR 7700 sunt monitorizați de la distanță pentru a detecta și rezolva probleme fără a afecta operațiunile departamentului.
Philips a lansat oficial MR 7700 la Reuniunea anuală a Societății Internaționale pentru Rezonanță Magnetică în Medicină (ISMRM), ce a avut loc pe 7-12 mai, la Londra, și va prezenta noul sistem MR 7700 la Congresul European de Radiologie (ECR) de la Viena, din luna iulie. Această nouă inovație face parte din portofoliul Philips Radiology, ce include sisteme MR scalabile de înaltă performanță, inclusiv cel mai recent scaner MR 5300 1.5T fără heliu, toate aceste echipamente beneficiind de software inteligent pentru automatizarea sarcinilor care ajută la înlesnirea calității actului medical, punând mai puțină presiune asupra personalului și a departamentelor de radiologie.
Portofoliul Philips Radiology oferă soluții centrate pe pacient pentru a reduce anxietatea și disconfortul, aplicații de procesare a imaginilor centrate pe tehnologi și radiologi pentru încredere clinică și diagnostică, dar și fluxuri de lucru integrate, care simplifică calea către îngrijirea de înaltă precizie.
Note:
[1] În comparație cu Ingenia Elition X de la Philips cu gradienți Vega HP.
[2] Dispozitiv de investigație pentru imagistica cu fluor (19F) și xenon (129Xe). Limitat de legea federală (sau a Statelor Unite) la utilizarea investigațiilor. Imagistica clinică cu aceste nuclee necesită utilizarea unui medicament eliminat. În prezent, nu sunt disponibile medicamente aprobate de FDA pentru aceste nuclee.
[3] În comparație cu scanările Philips DTI/fMRI fără MultiBand SENSE.
* Conform definiției inteligenței artificiale de la Grupul de experți la nivel înalt al UE.
Articol susținut de Philips România