Sari direct la conținut

Insolventa Hidroelectrica: Remus Borza a convocat pentru vineri adunarea generala a actionarilor in care va fi numit administratorul special/ Actualul Consiliu de Supraveghere va fi dizolvat

HotNews.ro

Imediat dupa aflarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti de reintoarcere a Hidroelectrica in insolventa, Remus Borza a revenit la companie in calitate de administrator judiciar. Acesta a declarat pentru HotNews.ro ca a convocat deja pentru vineri prima Adunare Generala a Actionarilor. Cu aceasta ocazie va fi numit noul administratorul special al Hidroelectrica. Remus Borza a afirmat ca trebuie sa fie o persoana agreata si de actionar, adica de Departamentul pentru Energie. In acest moment, administrator special ar fi trebuit sa fie Ioan Mihaila, insa acesta areprobleme cu justitia fiind judecat in cazul mitei de 1,4 milioane de euro de la Hidroelectrica.

Practic, dupa decizia Curtii de Apel de marti, Hidroelectrica s-a intors exact la situatia in care se afla pe 25 iunie 2013, adica in insolventa. Pe 26 iunie, Tribunalul Bucuresti a admis iesirea din insolventa a Hidroelectrica, insa mai multi de traderi si fosti parteneri ai Hidroelectrica au contestat decizia de iesire din insolventa. Curtea de Apel a admis marti, 25 februarie, recursul acestora si astfel, Hidroelectrica a ajuns din nou in insolventa. Din acest motiv, Hidroelectrica va reveni la aceeasi forma de conducere care exista pe 25 iunie 2013. Atunci, deciziile erau discutate intr-un consiliu de administratie. Intre timp, dupa asa-zisa iesire din insolventa, forma de management a fost schimbat intr-unul dualist: un consiliu de supraveghere si un directorat. Dupa reintrarea in insolventa, consiliul de supraveghere ar urma sa fie desfiintat, revenindu-se la consiliul de administratie. Ramane de vazut daca in consiliul de administratie vor fi numite persoane din actualul consiliu de supraveghere.

Reamintim ca Hidroelectrica reintra in insolventa in urma unei decizii din 25 februarie a Curtii de Apel care a admis contestatiile unor creditori, printre care si asa-zisii „baieti destepti” din energie. Au fost trei tipuri de contestatii: la decizia de intrare in insolventa, la tabelul preliminar al creditorilor si la inchiderea insolventei. Curtea de Apel a admis contestia la iesirea din insolventa pe motive de procedura. Acesta este si motivul pentru care Hidroelectrica reintra in insolventa. Din cauza reintrarii in insolventa, Hidroelectrica nu va mai putea fi listata pe bursa in vara.

Au fost noua dosare si pentru toate au fost admise recursurile. Recursul impotriva inchiderii insolventei a fost admis si astfel Hidroelectrica a reintrat in insolventa. In cazul recursurilor impotriva deciziei de intrare in insolventei si impotriva tabelului preliminar al creditorilor, Curtea a decis trimiterea cauzelor spre rejudecare instantei de fond.Vezi aici deciziile instantei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro