Sari direct la conținut

Interpol: Ilan Șor s-a întors în Israel. Tot ce avem este confirmarea că a aterizat pe aeroportul Ben Gurion

HotNews.ro
Ilan Șor în timpul campaniei electorale din 2019, Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia
Ilan Șor în timpul campaniei electorale din 2019, Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Omul de afaceri pro-rus Ilan Șor, acuzat că a cumpărat alegători pentru a influența alegerile de peste Prut, s-a întors la locul său de autoexil din Israel, a anunțat duminică un oficial al Interpol, potrivit agenției Reuters.

Viorel Tentiu, șeful biroului Interpol din Republica Moldova, a declarat că Șor s-a întors în Israel miercurea trecută pe calea aerului, dar oficialii israelieni nu au putut spune unde a fost sau de unde a plecat zborul său.

„Tot ce avem este confirmarea că a aterizat pe aeroportul Ben Gurion, dar nu se știe unde s-a dus sau de unde s-a întors”, a declarat Tentiu pentru televiziunea de stat Moldova-1.

Anterior, Tentiu spusese că Șor a plecat din Israel pe 6 noiembrie. Șor nu a putut fi contactat pentru declarații, notează Reuters.

În aprilie, el a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare de către un tribunal moldovean pentru o fraudă bancară de un miliard de dolari și a organizat din Israel, timp de luni de zile proteste de stradă în R. Moldova pentru a cere demisia guvernului proeuropean al președintelui Maia Sandu.

Curtea Constituțională a scos partidul său în afara legii, iar autoritățile au interzis aliaților săi să candideze la alegerile locale de săptămâna trecută din partea altui partid.

Oficialii moldoveni l-au acuzat pe Șor că a direcționat în Moldova echivalentul a 50 de milioane de euro pentru a „cumpăra” alegători.

Tentiu a declarat că toate statele membre Interpol au fost rugate să raporteze dacă acesta se află pe teritoriul lor.

Ilan Şor a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea. De atunci, omul de afaceri prorus a „orchestrat” din străinătate mai multe proteste anti-guvernamentale la Chişinău, plătindu-i pe participanţi.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro