Sari direct la conținut

Investiția Microsoft în OpenAI s-ar putea confrunta cu o anchetă a UE

HotNews.ro
ChatGPT si OpenAI, Foto: Costfoto/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
ChatGPT si OpenAI, Foto: Costfoto/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sprijinul financiar acordat de Microsoft producătorului de ChatGPT OpenAI ar putea face obiectul normelor Uniunii Europene privind concentrările economice, au declarat marți autoritățile de reglementare antitrust ale UE, subliniind un avertisment similar din partea omologului său britanic din decembrie, potrivit Reuters.

Gigantul american de software, care anul trecut s-a angajat să investească peste 10 miliarde de dolari în OpenAI, cu o poziție fără drept de vot în consiliul de administrație, a declarat că nu deține nicio parte din OpenAI.

Comisia Europeană declarase anterior că urmărește îndeaproape evoluția situației.

„Comisia Europeană verifică dacă investiția Microsoft în OpenAI ar putea fi revizuită în conformitate cu Regulamentul UE privind concentrările economice”, a precizat într-o declarație executivul european, care acționează ca autoritate de aplicare a legislației UE în domeniul concurenței.

Microsoft a declarat că parteneriatul său cu OpenAI, cimentat în 2019, a favorizat mai multă inovație și concurență în domeniul AI, păstrând în același timp independența ambelor companii.

„Singurul lucru care s-a schimbat recent este că Microsoft va avea acum un observator fără drept de vot în Consiliul de administrație al OpenAI”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft.

Comisia a precizat că unele acorduri convenite între marii actori de pe piața digitală și dezvoltatorii și furnizorii de inteligență artificială generativă sunt în curs de investigare în ceea ce privește impactul lor asupra dinamicii pieței. Aceasta nu a menționat numele companiilor.

De asemenea, marți, Comisia a acordat părților interesate până la 11 martie pentru a oferi feedback cu privire la concurența în lumile virtuale și inteligența artificială generativă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro