Sari direct la conținut

Justin Baldoni dă în judecată The New York Times, după ce Blake Lively l-a acuzat de hărțuire sexuală

HotNews.ro
Justin Baldoni dă în judecată The New York Times, după ce Blake Lively l-a acuzat de hărțuire sexuală
Blacke Lively și Justin Baldoni în filmul It Ends With Us. sursă foto: Columbia Pictures/ Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Regizorul şi producătorul Justin Baldoni ripostează după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală de partenera sa din filmul „It ends with us”, actriţa Blake Lively, depunând marţi un proces de calomnie împotriva The New York Times, susţinând că ziarul a publicat un articol „plin de inexactităţi, denaturări şi omisiuni” despre învinuirile care i se aduc, potrivit CNN.

Lively a depus o plângere la Departamentul pentru Drepturi Civile din California în decembrie, acuzându-l pe Baldoni de hărţuire sexuală şi defăimare, conform News.ro.

În plângere, Lively a susţinut că, după ce şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la hărţuirea sexuală pe platoul unde se filma „It Ends With Us”, Baldoni şi echipa sa s-au răzbunat pe ea, aducând informaţii neplăcute în presă pentru a încerca să-i distrugă reputaţia profesională.

Plângerea lui Lively a fost relatată pentru prima dată în The New York Times, care a publicat în 21 decembrie un articol intitulat „«We Can Bury Anyone»: Inside a Hollywood Smear Machine”. Articolul de 4.000 de cuvinte conţinea plângerea Departamentului pentru Drepturi Civile, care de obicei rămâne confidenţială.

În urma articolului din The New York Times şi a plângerii depuse de Lively împotriva lui Baldoni, agenţia de talente WME, care îi reprezintă şi pe Lively şi pe soţul ei, Ryan Reynolds, a renunţat la acesta.

Lively a primit rapid sprijin din partea SAG-AFTRA, sindicatul actorilor de la Hollywood, care a publicat o declaraţie în sprijinul ei.

Sony, studioul din spatele filmului „It Ends With Us”, a emis, de asemenea, o declaraţie de susţinere a lui Lively.

Justin Baldoni: „Acuzații obscene”

Acum, Baldoni susţine că acuzațiile de hărţuire sexuală ale lui Lively sunt false pentru a putea prelua controlul asupra filmului, apoi a demarat o campanie de „remodelare a personalităţii sale publice” cu „acuzaţii obscene, de primă pagină” în The New York Times, pe cheltuiala lui Baldoni.

„Abuzul cinic al lui Lively de acuzaţiile de hărţuire sexuală pentru a afirma controlul unilateral asupra fiecărui aspect al producţiei a fost atât strategic, cât şi manipulator”, se arată în plângerea lui Baldoni.

„În acelaşi timp, imaginea sa publică a avut de suferit ca urmare a unei serii de gafe foarte mediatizate, pe care a încercat să le deturneze dând vina pe reclamanţi pentru interesul publicului faţă de slăbiciunile unei celebrităţi de primă mână. Aceasta nu este altceva decât o scuză. Faima este o sabie cu două tăişuri, dar tacticile lui Lively în acest caz sunt de neconceput”.

Documentele susţin că The New York Times nu şi-a respectat „integritatea jurnalistică” pentru a verifica acuzaţiile de hărţuire sexuală şi represalii ale lui Lively, menţionând că ziarul „s-a bazat aproape în întregime pe naraţiunea neverificată şi interesată a lui Lively, preluând-o aproape textual şi ignorând o abundenţă de dovezi care îi contraziceau afirmaţiile şi îi expuneau adevăratele motive”.

Un purtător de cuvânt al The New York Times a declarat pentru CNN că publicaţia intenţionează să se „apere viguros împotriva procesului”.

„Rolul unei organizaţii de ştiri independente este să urmărească faptele acolo unde acestea conduc”, a declarat marţi Danielle Rhoades Ha, purtător de cuvânt al NYT pentru CNN.

„Articolul nostru a fost scris meticulos şi responsabil. El s-a bazat pe o revizuire a mii de pagini de documente originale, inclusiv mesajele text şi e-mailurile pe care le cităm cu exactitate şi pe larg în articol. Până în prezent, Wayfarer Studios, dl Baldoni, ceilalţi subiecţi ai articolului şi reprezentanţii lor nu au indicat nicio eroare. Am publicat şi declaraţia lor completă ca răspuns la acuzaţiile din articol”.

Plângerea împotriva The New York Times

Avocaţii lui Lively au declarat pentru CNN că „nimic din acest proces nu schimbă nimic” cu privire la afirmaţiile lui Lively.

În timp ce Lively a depus iniţial o plângere împotriva lui Baldoni şi a companiei sale de producţie Wayfarer la Departamentul pentru Drepturi Civile din California, avocaţii actriţei au depus marţi o plângere federală.

„Aşteptăm cu nerăbdare să abordăm fiecare dintre acuzaţiile Wayfarer în instanţă”, au declarat avocaţii lui Lively.

Plângerea de 87 de pagini, care acuză, de asemenea, NYT de fraudă prin promisiune şi încălcarea unui contract implicit de fapt, oferă o dezminţire a naraţiunii prezentate în articolul de 4.000 de cuvinte care a zguduit Hollywood-ul şi a determinat WME să renunţe la clientul său Baldoni la câteva ore după publicare.

Scris de Megan Twohey, Mike McIntire şi Julie Tate, articolul o prezintă pe Lively ca pe o actriţă care ar fi îndurat luni de hărţuire sexuală din partea lui Baldoni şi care s-ar fi confruntat cu represalii sub forma unei campanii de defăimare pentru că şi-a exprimat îngrijorările.

Dar, potrivit lui Baldoni, Lively a fost cea care s-a angajat într-o campanie de denigrare „strategică şi manipulatoare” şi a folosit „acuzaţii false de hărţuire sexuală pentru a exercita un control unilateral asupra fiecărui aspect al producţiei”.

Potrivit informaţiilor din documente, soţul lui Lively, actorul Ryan Reynolds, l-ar fi certat pe Baldoni într-o manieră agresivă în timpul unei întâlniri aprinse la penthouse-ul lor din Tribeca, New York, acuzându-l că a umilit-o pe soţia sa din cauza greutăţii.

În cele din urmă, filmul a devenit un succes răsunător la box-office, câştigând 351 de milioane de dolari în întreaga lume, în ciuda unui buget de 25 de milioane de dolari.

Perspectiva unei continuări a devenit din ce în ce mai puţin probabilă, având în vedere duşmănia dintre cei doi actori principali. Dar drama părea să se fi domolit până la sfârşitul lunii decembrie, când a apărut articolul din New York Times, scrie Variety.

INTERVIURILE HotNews.ro