Sari direct la conținut

MAGAZIN 10 profetii despre viitorul tehnologiei. 10 lucruri suprinzatoare despre cafeina. Topul jocurilor video ale anului 2013. Ce castigam atunci cand ne mintim singuri? Oroarea de vid a creierului

HotNews.ro
night walk, Foto: Muzart Grafica
night walk, Foto: Muzart Grafica

Sa ne intre bine in cap: NU suntem mai destepti decat animalele. Suntem doar diferiti. „Animalele ofera diferite tipuri de inteligenta care pana au fost sub -evaluate de oameni. Unele mamifere- cum sunt gibonii- pot produce peste 20 de sunete diferite, cu sensuri clar diferite, prin care comunica. Faptul ca ei nu isi construiesc case este irelevant pentru giboni”, explica profesorul Maciej Henneberg, care preda anatomie antropologica si comparata la School of Medical Sciences. „Multe patrupede lasa urme olfactive complexe in mediul lor, iar unele-, cum ar fi Koala – au glande speciale pentru marcarea prin miros. Oamenii, cu simtul lor limitat al mirosului, nici macar nu pot masura complexitatea de mesaje continute in marcajele olfactive, care pot fi la fel de bogate in informatii ca lumea vizuala”, spune el.

NATURA UMANA:

TEHNOLOGIE:

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

VIDEO:

  • 80 de iluzii fotografice excelente

  • 10 orase abandonate, impreuna cu explicatiile necesare

  • 10 inventii de care sincer nu stiu cine are nevoie...

  • Cele mai tampite 10 jafuri

  • 10 inventatori ucisi de propriile inventii

  • …si cele mai tampite 10 inventii…

  • TED Talks. Scott Fraser- Despre oroarea de vid a creierului

Scott Fraser studiază cum oamenii își aduc aminte crimele – și cum depun mărturie. În acest discurs puternic, care se concentrează pe o crimă petrecută după apusul soarelui, el sugerează că până și cei mai apropiati martori oculari la o crimă pot crea „amintiri” pe care nu le-au văzut. De ce ? Deoarece creierul are oroare de vid. Subtitrat in romana.

Voi ce ati citit interesant in aceste zile?

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro