Mark Zuckerberg țintește la un „rol activ” în administrația lui Donald Trump, care l-a numit „pupincurist”
Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Meta, dorește un rol activ în dezbaterile purtate în viitoarea administrație a președintelui ales al SUA, Donald Trump, chiar dacă acesta a făcut în trecut comentarii nu tocmai măgulitoare la adresa sa și l-a amenințat chiar cu închisoarea, relatează Business Insider.
Anunțul a fost făcut de Nick Clegg, fostul politician britanic pe care Zuckerberg l-a numit în 2018 în funcția de Președinte pentru Afaceri Globale ale Meta.
„Mark este foarte dornic să joace un rol activ în dezbaterile de care are nevoie orice administrație cu privire la menținerea leadership-ului Americii în sfera tehnologică” și „mai ales în rolul crucial pe care A.I. (n.r. inteligența artificială) îl va juca”, a declarat Clegg într-o discuție avută luni cu jurnaliștii, potrivit The Verge.
Clegg nu a dorit să ofere mai multe detalii cu privire la discuțiile purtate între Zuckerberg și echipa lui Donald Trump, dar a precizat că „în acest moment conversațiile sunt clar la un nivel destul de înalt”. Noile sale comentarii vin după ce Trump l-a primit pe Zuckerberg la sfârșitul lunii noiembrie la reședința sa din Mar-a-Lago pentru o cină.
„Mark a fost recunoscător pentru invitaţia de a se alătura preşedintelui Trump la cină şi pentru oportunitatea de a se întâlni cu membrii echipei sale cu privire la viitoarea administraţie”, a declarat la momentul respectiv un purtător de cuvânt al Meta.
Jurnaliștii de la Business Insider notează că discuțiile de acum reprezintă o schimbare remarcabilă de atitudine, având în vedere relația turbulentă dintre Donald Trump și Zuckerberg.
Relațiile dintre Zuckerberg și Trump s-au deteriorat dramatic după alegerile prezidențiale din 2020
Facebook, una dintre rețelele de socializare din portofoliul Meta, s-a numărat printre platformele social media care i-au suspendat contul lui Trump ca urmare a comentariilor făcute de acesta înainte și în timpul evenimentelor ce au avut loc la Washington pe 6 ianuarie 2021, când susținătorii președintelui republican au luat cu asalt Dealul Capitoliului pentru a încerca să împiedice certificarea victoriei lui Joe Biden la alegerile din noiembrie 2020.
Într-un interviu acordat televiziunii Fox News în septembrie 2021 Trump a denunțat interdicția decisă de Facebook împotriva sa, amintind de faptul că Zuckerberg încerca să obțină influență pe lângă administrația sa de la Casa Albă când era președinte al SUA.
„El (Mark Zuckerberg) obişnuia să vină la Casa Albă să mă pupe-n fund. Iar eu îmi spuneam ‘oh, este super. Îl am pe conducătorul Facebook, care vine să ia masa împreună cu încântătoarea sa soţie’. Când te uiţi la ceea ce-mi fac mie şi ce le fac altor republicani, este pur şi simplu o nebunie. Dar aşa e lumea”, a declarat Trump.
Atât Trump, cât și alți politicieni republicani proeminenți au acuzat constant Meta că îi discriminează prin algoritmii Facebook și că favorizează în schimb candidați ai Partidului Democrat. Trump și-a intensificat atacurile la adresa lui Zuckerberg în timpul campaniei electorale de anul acesta, amenințându-l de mai multe ori cu închisoarea.
„Ei nu au nicio rușine! Tot ce pot spune este că dacă voi fi ales președinte, noi îi vom urmări pe toți Fraudatorii Alegerilor la niveluri nemaiîntâlnite înainte, iar ei vor fi trimiși la închisoare pentru perioade lungi de timp”, a amenințat Donald Trump în unul dintre mesaje, publicat în luna iulie pe propria sa rețea de socializare, Truth Social.
„Știm deja cine sunteți! NU O FACEȚI! ZUCKERBUCKS, aveți grijă”, a adăugat el atunci, stâlcindu-i probabil intenționat numele lui Mark Zuckerberg.