Sari direct la conținut

Microsoft vrea să cumpere TikTok, susține Donald Trump

HotNews.ro
Microsoft vrea să cumpere TikTok, susține Donald Trump
Imagine ilustrativă a logo-ului aplicației TikTok, pe un ecran de smartphone, cu steagul SUA și chipul lui Donald Trump în fundal. Sursa foto: - / INSTAR Images / Profimedia

Președintele american Donald Trump a declarat luni reporterilor că Microsoft este în discuții pentru a achiziționa TikTok și că ar dori să vadă o competiție acerbă pentru cumpărarea aplicației, transmite Reuters.

TikTok, care are aproximativ 170 de milioane de utilizatori americani, a fost pentru scurt timp deconectată chiar înainte de intrarea în vigoare, la 19 ianuarie, a unei legi care îi cere proprietarului său chinez ByteDance fie să o vândă sau să fie interzisă din motive de securitate națională.

După preluarea mandatului, la 20 ianuarie, Trump a semnat un ordin executiv prin care urmărea să amâne cu 75 de zile aplicarea legii.

Microsoft a refuzat să comenteze informația, în timp ce ByteDance, compania care deține TikTok nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters pentru un comentariu în afara orelor de lucru obișnuite.

Trump a declarat săptămâna trecută că se află în discuții cu mai multe persoane cu privire la cumpărarea TikTok și că va lua probabil o decizie cu privire la viitorul popularei aplicații în 30 de zile.

Președintele american a declarat anterior că este deschis ca miliardarul Elon Musk să cumpere aplicația de video-uri scurte dacă CEO-ul Tesla dorește să facă acest lucru. Musk, cu toate acestea, nu a comentat public oferta lui Trump.

Mai recent, startup-ul de inteligență artificială Perplexity AI a făcut duminică o propunere de fuziune cu TikTok, guvernul american urmând să obțină în viitor până la jumătate din noua companie, a declarat duminică o sursă pentru Reuters.

Este a doua oară când se discută despre Microsoft și posibilitatea de a achiziționa TikTok.

În timpul primului său mandat, Trump a ordonat TikTok să își separe versiunea americană de ByteDance, invocând probleme de securitate națională.

Microsoft a apărut ca un ofertant de top în 2020, dar discuțiile au eșuat la scurt timp.

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a numit această afacere „cel mai ciudat lucru la care am lucrat vreodată”.

Guvernul SUA a avut un „set special de cerințe și apoi pur și simplu a dispărut”, a spus el în 2021.

INTERVIURILE HotNews.ro