Sari direct la conținut

Ministrul Comunicatiilor, contrazis de seful Postei: Nu vor fi concediati 2000 de angajati/ Posta a decis sa-si faca o companie de asigurari, nu una de brokeraj in asigurari

HotNews.ro
Daniel Neagoe, Foto: AGERPRES
Daniel Neagoe, Foto: AGERPRES

Procesul de restructurare inceput in Posta Romana nu va duce la disponibilizarea a 2000 de angajati, ci la restructurarea a 1400 de posturi, fara a insemna automat concedierea oamenilor, a declarat marti, Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane. Potrivit acestuia, o parte din oameni vor fi redistribuiti in alte activitati, precum cea de asigurari sau de servicii bancare. Neagoe a declarat pentru HotNews.ro ca saptamana trecuta Consiliul de Administratie al Postei a decis infiintarea unei societati de asigurari.

In luna iunie din acest an, Ministrul Comunicatiilor a anuntat ca in Posta Romana a inceput un amplu proces de restructurare la capatul caruia vor fi disponibilizati circa 2000 de salariati. In perioada urmatoare, spunea ministrul Valerian Vreme, sapte sucursale din Posta Romana vor fi desfiintate, fapt care va duce la eliminarea a 146 de posturi de conducere si economii de peste 110.000 lei pe luna.

De asemenea, un Proiect de Hotarare de Guvern supus consultarii publice in luna iunie din acest an viza infiintarea in perioada urmatoare a doua noi societati comerciale, Banca Posta Romana si Asigurari Posta Romana, detinute integral de Posta Romana. Ministrul Vreme a declarat ca Asigurari Posta Romana ar urma sa activeze in calitate de broker de asigurari.

Neagoe: Nu vor fi concediati 2000 de angajati. Vor fi reduse 1400 de posturi, dar personalul va fi redistribuit

Ministrul Vreme a fost insa contrazis marti de directorul general al Postei Romane, intr-o conferinta pe marginea schimbarilor ce vor avea loc in companie. Acesta a negat ca in Posta ar urma disponibilizarea a 2000 de angajati, precizand ca este vorba de restructurarea a 1400 de posturi, fara a insemna ca personalul va fi concediat. Acesta ar urma sa fie redistribuit in alte unitati existente sau in liniile de afaceri ce se vor infiinta precum societatea de asigurari sau banca.

„Procesul de reorganizare structurala a Postei a insemnat pana acum internalizarea a 7 sucursale de profit si suport prin care s-au redus 146 de posturi de conducere. De asemenea au mai fost reorganizate 900 de unitati, fara a se face insa concedieri”, a spus Daniel Neagoe.

Tot la capitolul reorganizarii retelei teritoriale de subunitati, Neagoe a mai spus ca zilele acestea va fi demarat un proces de implementare cu incepere imediata, incluzand desfiintarea a 402 subunitati, 47 OPRM, care vor genera economii de cheltuieli de cca. 50 milioane lei/an.

  • „In urma cu o saptamana, Consiliul de Administratie al Postei Romane a decis infiintarea unei societati de asigurari si a unei banci. Nu este vorba de o companie de brokeraj in asigurari, ci efectiv de o companie de asigurari. Noi avem acum incheiat un contract de asociere pentru vanzarea de polite de asigurare cu un broker, respectiv cu Urban Broker de Asigurari„, a declarat pentru HotNews.ro Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane.

Proiectul pilot in parteneriat cu brokerul de asigurari a inceput in luna mai din acest an si se deruleaza in prezent in 500 de unitati.

Daniel Neagoe se lauda ca Posta ar fi intrat pe profit incepand din iulie, gratie si rezilierii unor contracte paguboase. Nepotriviri intre declaratiile lui Neagoe si cele din comunicatul oficial al Postei

In cadrul unei conferinte care a durat cateva zeci de minute si in care nu a acceptat decat „doua intrebari”, Neagoe s-a laudat cu rezilierea unor „contracte impovoratoare incheiate in anii 2007-2008 de guvernarea PNL”, fapt care a contribuit la trecerea pe profit a Postei incepand din luna iulie din acest an.

  • „Am preluat conducerea Postei acum un an de zile, cand avea niste pierderi foarte mari.(…) Pierderile inregistrate in 2009-2010 au fost generate in primul rand de contracte impovoratoare incheiate in anii 2007-2008 de guvernarea PNL, contracte care insumau circa 500 de milioane de euro. Principalele 5 contracte pe care le-am reziliat in ultimul an au fost contractul de procesare si transport monetar (cu firma G4S) in valoare de 350 de milioane euro, contractul de transport aerian al corespondentei in valoare de 45 de milioane de euro (cu Blue Air), mentenanta cladiri si curatenie in valoare de circa 50 de milioane de euro (UTI si Romprest) si contractul de mentenanta a aparaturii informatice – toate aceste contracte insumeaza aproape 500 de milioane de euro si au fost reziliate in ultimul an”, a spus Daniel Neagoe.

Contracte reziliate de Posta

Contracte reziliate de Posta

Foto: Posta Romana

In comunicatul de presa al companiei (atasat articolului) sunt trecute doar patru contracte care au fost suspendate si reziliate (vezi tabelul atasat). In acelasi comunicat se mentioneaza ca masurile de reorganizare a retelei teritoriale va afecta „personal excedentar de cca. 1.400 salariati”.

Datele din comunicatul oficial al Postei mai arata ca „rezultatul brut al companiei a evoluat de la o pierdere de 76 milioane lei in decembrie 2009, la o pierdere de 4,3 milioane lei in luna mai din 2011 si un profit preliminat in luna iulie 2011 si ca ar avea in prezent circa 35.000 de salariati”.

Datele de la Ministerul Finantelor arata ca in 2009 compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 1,43 miliarde lei si o pierdere neta de peste 180 milioane lei.

Societate comerciala cu capital majoritar de stat, CNPR are ca actionari statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor – MCSI- (75% din actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din actiuni).

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro