Sari direct la conținut

Ministrul Finantelor: Nu intentionam modificarea vreunui impozit in viitorul apropiat

HotNews.ro
Anca Dragu, ministrul Finantelor, Foto: Hotnews
Anca Dragu, ministrul Finantelor, Foto: Hotnews

Ministerul Finantelor nu intentioneaza sa modifice vreun impozit in „viitorul apropiat”, declara ministrul Anca Dragu, in opinia caruia predictibilitatea fiscala este „elementul principal” intr-o economie, transmite Mediafax.

Intrebata, joi, de jurnalisti, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Timisoara, daca agreeaza politica de relaxare fiscala initiata de Guvernul anterior si daca o va continua, precum si daca ministerul intentioneaza modificarea impozitului pe tranzactii imobiliare in viitorul apropiat, Anca Dragu a raspuns: „Nu intentionam modificarea vreunui impozit in viitorul apropiat. Am modificat impozitul pe tranzactie pentru darea in plata, dupa cum stiti. Impozitul pe tranzactii ramane asa cum e in Codul Fiscal”.

Ministrul Finantelor a adaugat ca predictibilitatea este „elementul principal” intr-o economie, deoarece permite firmelor si persoanelor fizice sa stie din timp ce impozite si taxe vor avea de platit anul urmator si, astfel, sa gandesca bugete de investitii.

„Despre fiscalitate in general as vrea sa spun ca predictibilitatea este elementul principal intr-o economie. Firmele si cetatenii trebuie sa stie din vreme care sunt impozitele si taxele pe anul urmator pentru a-si putea face propriile bugete de investitii. O firma poate vrea sa se extinda, vrea sa investeasca, la fel si o persoana. Deci predictibilitatea si sustenabilitatea fiscala sunt elemente extrem de importante pentru care am militat de a la bun inceput”, a spus Dragu.

Potrivit ministrului Finantelor, institutia pe care o conduce incearca sa creasca oferta interna pentru a ajunge la nivelul cererii stimulate prin masurile de relaxare fiscala.

„Ceea ce incercam in acest moment sa facem si reusim este sa crestem oferta interna pentru a ajunge la nivelul cererii interne stimulate prin masurile de relaxare fiscala. De ce spun ca reusim. Vedeti ca la cinci luni investitiile straine directe au crescut cu 15%, au trecut de un miliard de euro. Avem plusuri semnificative in industrie, in toate domeniile. Cumva, intr-adevar, oferta tine pasul cu cererea stimulata prin aceste masuri luate acum un an prin noul Cod Fiscal”, a conchis Dragu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro