Sari direct la conținut

Noaptea Alba a Filmului Romanesc 2016: maraton de filme romanesti in 10 spatii din Bucuresti

HotNews.ro
Noaptea Alba a Filmului Romanesc, Foto: tiff.ro
Noaptea Alba a Filmului Romanesc, Foto: tiff.ro

Noaptea Alba a Filmului Romanesc va avea loc pe 16 septembrie in zece locuri din capitala, unde vor fi proiectate cele mai noi povesti regizate de cineasti romani, unele in avanpremiera, dar si filme de fictiune si documentare care au fost premiate la festivaluri.

Filme de fictiune si documentare premiate in marile festivaluri sau cu succes la public, drame, comedii si thrillere in proiectii speciale sau in avanpremiera ii vor tine pe iubitorii de cinema pana tarziu in noapte in fata marelui ecran.

Muzeul Taranului Roman, Cinema Elvire Popesco, J’ai Bistrot si Deschis Gastrobar sunt cateva dintre spatiile care revin in programul Noptii Albe.

Dintre productiile lansate in ultimul an, spectatorii vor avea ocazia sa vada Ilegitim, provocatorul film al lui Adrian Sitaru, distins cu Premiul C.I.C.A.E la Festivalul de la Berlin si proiectat in numeroase festivaluri, despre doi frati si iubirea lor incestuoasa.

In Dincolo de calea ferata ( Catalin Mitulescu), recompensat de curand cu Mentiunea Speciala a Juriului la Karlovy Vary, Ada Condeescu si Alexandru Potocean joaca rolurile a doi tineri soti care, dupa un an de relatie la distanta, incearca sa-si dea seama daca mai exista sansa unui nou inceput.

Acasa la tata (Andrei Cohn) ii reuneste pe Alexandru Papadopol, Ioana Flora si Andi Vasluianu intr-o poveste complicata despre un scriitor care se intoarce dupa multi ani acasa si isi rescrie relatiile cu familia, cu prietenii si cu prima iubire.

O comedie spumoasa despre oameni obisnuiti in situatii exceptionaleeste Bucuresti NonStop, al lui Dan Chisu.

Lumea e a mea (Nicolae Constantin Tanase), cel mai bun debut la TIFF 2015, este un film viu si puternic despre generatia anilor 2000, pentru care notorietatea se masoara in like-uri pe Facebook si vizionari pe Youtube.

Lor li se adauga o selectie de documentare si scurtmetraje noi de la TIFF 2016, care au rulat in Zilele Filmului Romanesc la Cluj.

O sectiune noua la aceasta editie, numita 10 ani de la debut, propune o (re)vizionare a catorva dintre filmele care au marcat Noul Cinema Romanesc si care sarbatoresc anul acesta un deceniu de la lansare: Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii (Catalin Mitulescu), A fost sau n-a fost? (Corneliu Porumboiu), Legaturi bolnavicioase (Tudor Giurgiu).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro