Noaptea muzeelor 2016: Evenimentele de la ArCuB, Muzeul Bucuresti si Cimitirul Bellu, printre principalele atractii
Evenimentele organizate sambata seara la ArCuB, Muzeul Bucureşti si Cimitirul Bellu se numara printre principalele atractii ale editiei din anul 2016 a evenimentului european „Noaptea Muzeelor”. Anul acesta, „Noaptea muzeelor” este sarbatorita de peste 3000 de muzee din toata Europa, informeaza Primaria Capitalei, intr-un comunicat.
ArCub participa la Noaptea Muzeelor cu o serie de expozitii, intre orele 14.00 – 01.00 la sediul din Str. Lipscani nr. 84 – 90 unde bucurestenii pot vedea expozitia „Ladies in waiting” – a solo show of Carmen Secareanu, expozitia de arta „Artistul la 30 de ani”, expozitia de fotografie „Swedish Dads” (realizata de fotograful suedez Johan Bävman), expozitia de fotografie „Inconjurul Marii Negre. Oameni si ritualuri (Ro)”, expozitia „Vagabonzii Marii Negre” (Ukr+Ro) si expozitia „New Normal” (expozitie a doi arhitecti – fotografi, Can Dagarslani si Lena Pogrebnaya, din Turcia si Ucraina). Anul acesta, evenimentul din Bucuresti sustine candidatura orasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021.
Muzeul Municipiului Bucuresti isi asteapta vizitatorii intre orele 18.00 si pana la ora 2.00, in noua locatii din Capitala, unde vor avea loc expozitii, spectacole multimedia, concerte si recitaluri, cat si spectacole ale teatrului Masca. Astfel, Casa Filipescu Cesianu, Palatul Sutu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Memorial C.I. şi C.C. Nottara, Muzeul George Severeanu, Muzeul Nicolae Minovici, Muzeul Victor Babes, Muzeul Ligia si Pompiliu Macovei precum si Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu Storck isi deschid portile pana dupa miezul noptii, asteptandu-si vizitatorii cu evenimente culturale de exceptie. (Programul evenimentelor atasat).
Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane, ii invita pe bucuresteni, sambata, 21 mai, de la ora 19.00, la prezentarea celor mai frumoase exponate din cadrul Cimitirului Bellu – monumente impozante si statui grandioase, care au fost create de artisti precum sculptorii Storck, Romanelli, Jalea sau Paciurea si arhitectii Mincu sau Berindey. Muzica va fi adusa în scena de Cvartetul Chromatic, tenorul Liviu Indricau, mezzo-soprana Andreea Iftimescu si pianista Liana Mares.
Programul complet al evenimentelor din cadrul „Noptii muzeelor” poate fi urmarit pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/noapteamuzeelor.
Noaptea Muzeelor este un eveniment anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, in parteneriat cu diverse alte institutii de cultura, isi deschid liber portile, simultan, pana tarziu in noapte. Anul acesta, evenimentul este sarbatorit de peste 3000 de muzee din toata Europa.