Sari direct la conținut

O firmă a angajat un detectiv ca să vadă cât beau angajații în timpul programului. În final a concediat un electrician, dar instanța a întors decizia

HotNews.ro
Bere servita la bar, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia
Bere servita la bar, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Un electrician spaniol a fost concediat de compania la care lucra de 27 de ani după ce un detectiv angajat de firmă l-a urmărit câteva zile ca să vadă dacă bea în timpul programului. După aproape doi ani, instanța a decis că bărbatul trebuie reangajat deoarece nu s-a dovedit că munca sa a fost afectată de consumul de alcool.

Mai mult, compania trebuie să-i dea despăgubiri de aproape 50.000 de euro.

Potrivit The Guardian, instanța spaniolă a desființat decizia de concediere pe motiv că firma nu a dovedit că cei mai mult de trei litri de bere băuți într-o zi ar fi avut ca efect starea de ebrietate a angajatului.

Detectivul angajat de firmă constatase că în ziua de 5 iulie 2021 bărbatul și unul dintre colegii săi au fost observați oprindu-se pentru a bea o băutură la un bar la ora 8.27, fără a se preciza dacă băutura respectivă fusese alcoolică.La prânz în acea zi, cei doi au cumpărat o pâine, ceva mâncare, patru cutii de bere San Miguel și o sticlă de un litru de bere Estrella de Levante.Mai târziu, în aceeași după-amiază, bărbatul a fost văzut bând o altă cutie de bere.Puțin înainte de ora 18.30, a fost văzut cumpărând și bând o altă cutie de bere înainte de a se întoarce la baza companiei pentru a lăsa duba cu care lucra.

Două săptămâni mai târziu, electricianul și doi colegi au fost văzuți bând în total șapte litri de bere până la finalul pauzei de prânz.Șase zile mai târziu, bărbatul a fost văzut bând o sticlă de bere de 330 ml înainte de prânz, după care trei pahare de vin roșu la masă, urmate de un shot de coniac.

În scrisoarea de concediere se spunea că motivul este consumul excesiv de alcool în timpul programului de muncă care i-a pus în pericol pe el și pe colegii săi, atât la locul de muncă, cât și prin urcarea la volan.

Instanța a constatat însă că acuzațiile companiei sunt nefondate. „Detectivul privat nu a menționat niciodată semne de ebrietate sau probleme atunci când a fost vorba de mers. Nu există nicio dovadă care să demonstreze fără echivoc că bărbatul a fost sub efectele alcoolului și a fost în stare de ebrietate”, a adăugat instanța.

De asemenea, judecătorul a spus că un alt factor care trebuie reținut este că totul s-a produs în luna iulie, când e foarte cald, și luând în considerare condițiile climatice și obiceiurile geografice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro