Sari direct la conținut

O firma din Suceava cunoscuta pentru automate de cafea a cumparat un avion Boeing 737 pentru a opera zboruri de pe aeroportul orasului, recent modernizat: "Vom largi flota sa operam zboruri de linie"

HotNews.ro
O firma din Suceava cunoscuta pentru automate de cafea a cumparat un
 avion Boeing 737 pentru a opera zboruri de pe aeroportul orasului, 
recent modernizat: "Vom largi flota sa operam zboruri de linie"

Firma suceaveana Daily Group – cunoscuta in mare parte pentru automatele de cafea Daily Caffe, a cumparat un avion cu 148 de locuri Boeing 737-300 care va avea drept baza Aeroportul Suceava, recent modernizat din fonduri europene, si va opera, deocamdata, zboruri charter. Firma suceaveana s-a asociat cu Cobrex Trans Brasov – societate autorizata sa efectueze operatiuni de transport aerian public intern si international. Cele doua firme intentioneaza sa achizitioneze in curand cel putin inca o aeronava si sa inceapa sa functioneze ca orice companie aeriana, operand zboruri charter si de linie de la Suceava.

Potrivit publicatiei Obiectiv de Suceava, „zilele trecute a aterizat la Bucuresti o aeronava Boeing 737-300, achizitionata de firma suceveana Daily Group si de firma COBREX Trans din Brasov. Avionul, fabricat in anul 2000, are o capacitate de 148 de locuri, a fost achizitionat din Grecia si este primul dintr-o serie de avioane pe care cele doua firme si-au propus sa le achizitioneze pentru a opera cu ele de pe Aeroportul Suceava”.

Aeronava este la Bucuresti si urmeaza sa obtinem de la autoritatile romane toate documentele si autorizatiile necesare operarii. Avionul va avea ca baza Aeroportul Suceava si, deocamdata, pana la sosirea celei de-a doua aeronave pe care intentionam sa o achizitionam, vom opera zboruri de tip charter, urmand ca pe masura ce ne vom largi flota sa operam zboruri de linie„, a declarat, Constantin Apavaloaie, reprezentant al firmei COBREX Brasov.

Firma brasoveana se afla intr-o stransa relatie de afaceri cu firma suceveana Daily Group si mai multe surse din piata sustin ca DAILY ar fi implicata in aceasta afacere, scrie Obiectiv de Suceava.

Compania COBREX Trans Brasov este certificata de Autoritatea Aeronautica Civila Romana ca operator aerian competent sa efectueze operatiuni comerciale de transport aerian, fiind licentiata de catre Ministerul Transporturilor pentru efectuarea de operatiuni de transport aerian public intern si international. In prezent, conform site-ului companiei, ofera servicii de transport aerian pe teritoriul Romaniei inspre orice destinatie, cu un elicopter AS 350B3. De asemenea, compania pune la dispozitia clientilor doua elicoptere AS 365 Dauphin, bimotoare, configurate pentru transportul a 8 pasageri fiecare, in conditii VIP.

COBREX dispune din anul 2001 de propria organizatie de intretinere tehnica a elicopterelor seriile AS 350 si AS 365 si a tipurilor EC 120 si EC 135P2i. Baza de operare este constituita din Heliportul COBREX Brasov, hangar pentru stationarea si parcarea elicopterelor, sistem de depozitare si alimentare cu combustibil, potrivit publicatiei amintite.

Aeroportul din Suceava, modernizat din fonduri europene, dar de pe care decoleaza doar curse Tarom spre Bucuresti.

Aeroportul International Suceava

Aeroportul International Suceava

Foto: Facebook

Momentan, de pe aeroportul international Salcea, de langa Suceava, singurele zboururi sunt operate de catre Tarom si doar intre Suceava si Bucuresti. Mai exista o cursa charter pe care autoritatile locale au anuntat-o pentru vara lui 2016 cu destinatia Antalya.

Aeroportul International Suceava a fost modernizat printr-un proiect in valoare de 105 milioane de lei din fonduri europene si a fost redeschis oficial in noiembrie 2015. Lucrarile au durat aproape doi ani, timp in care s-au modernizat pista de rulare si balizajul si s-a construit un nou turn de control.

Datorita dotarilor sale moderne, aeroportul din Suceava a fost folosit de mai multe ori in ultimele luni ca aeroport de rezerva, in situatiile in care vremea nefavorabila sau ceata au impiedicat aterizarea unor curse pe aeroportul din Iasi.

Putine firme romanesti opereaza curse charter sau de linie cu avioane de mare capacitate

Potrivit registrul Operatorilor Aerieni Romani, publicat de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana, numarul firmelor cu avioane mari care sa opereze zboruri cu pasageri este unul foarte mic. Astfel, potrivit registrului, pe langa operatorii mari precum Tarom, Blue Air, Carpatair, Tiriac Air, mai exista patru alti operatori mai mici, dar care detin avioane de pasageri de dimensiuni medii sau mari care sa efectueze curse charter sau de linie:

– Air Bucharest (Bucuresti) – doua aeronave Boeing 737

– Aviro Air (Bucuresti) – o aeronava British Aerospace – BAe 146-300

– Fly 365 Aviation (Bucuresti) – McDonnell Douglas MD-82

– Toyo Aviation (Bucuresti) – doua aeronave Cessna 510/560XLS si o aeronava Bombardier Challanger 300

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro