Sari direct la conținut

O saptamana Deal la Bursa

Curierul National

Tot in decursul acestei saptamani a fost tranzactionat 60% din actiunile Loulis, valoarea acestui pachet cifrandu-se la 35 mil. euro. Valoarea medie zilnica a tranzactiilor incheiate la BVB a crescut la 78,43 milioane lei comparativ cu 76,4 mil. de saptamana trecuta. BET-FI a avut o evolutie ascendenta intrerupta de scaderi in sedintele de miercuri si joi.

La finalul sedintei de vineri, indicele a inregistrat o valoare de 89.407,44 puncte, in crestere cu 2,2% comparativ cu saptamana trecuta. Scaderea din sedinta de miercuri poate fi pusa pe conjunctura defavorabila a Burselor externe, tonul fiind dat de piata americana care a inregistrat deprecieri de peste 1%, informeaza KTD Invest.

Indicele BET-C s-a apreciat cu 2,01% pana la nivelul de 7.045,71 puncte. Maximul istoric de 7.070,98 puncte, realizat marti, reprezinta o crestere de 40,71% pe 2007. SIF au fost cele mai tranzactionate, alaturi de BRD.

Valoarea schimburilor cu actiuni emise de SIF s-a redus la 126,33 mil. lei. Aceasta a reprezentat 32% din rulajul total al Bursei in aceasta saptamana.

CNVM a emis certificatul de inregistrare a actiunilor rezultate din majorarea de capital la SIF 3, insa a decis si blocarea transferului acestora pentru doua saptamani de la data inregistrarii.

Un articol de Catalina Sandu

Integral in Curierul National

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro