Sari direct la conținut

ONJN va consulta datele INS pentru a vedea numărul de locuitori și a sista activitatea jocurilor de noroc în localități – proiect

HotNews.ro
Jocuri de noroc, Foto: Inquam Photos / George Călin
Jocuri de noroc, Foto: Inquam Photos / George Călin

Legislația interzice sălile cu aparate de jocuri de noroc în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Un proiect al Ministerului Finanțelor obligă Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) să interogheze TEMPO online sau orice altă bază de date statistice a Institutului Național de Statistică, pentru a verifica dacă este îndeplinită această condiție, la momentul verificării dosarului de autorizare a acestor tipuri de mijloace de joc.

Proiect OUG jocuri de noroc in localitati – click pentru a deschide

Dacă ONJN constată că într-o comună, un oraș sau un municipiu populația după domiciliu a scăzut sub 15.000 de locuitori, va dispune de urgență, în 3 zile lucrătoare, pentru toți organizatorii de jocuri de noroc tip slot-machines din respectiva unitate administrativ-teritorială, sistarea activității de exploatare de jocuri de noroc tip slot-machines, dispoziție care trebuie dusă la îndeplinire de către organizatori, în maxim 3 zile lucrătoare de la data primirii acesteia.

Organizatorii de jocuri de noroc tip slot-machines se pot sesiza din oficiu cu privire la faptul că
din datele actualizate ale Institutului Național de Statistică, într-o comună, un oraș sau un municipiu în care exploatează jocuri de noroc tip slot-machines, populația după domiciliu a scăzut sub 15.000 de locuitori și procedează la sistarea activitătii de exploatare a mijloacelor de joc tip slot-machines în respectivele unități administrativ – teritoriale, informând Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc cu privire la aceasta, în termen de maxim 48 de ore de la data sistării activității.

Atunci când termenul anterior menționat cade într-o zi nelucrătoare, acest termen se prelungește până în prima zi lucrătoare care urmează.

În plus, la revocarea licenţei de organizare a jocurilor de noroc, pe perioada suspendării autorizaţiei
de exploatare a jocurilor de noroc sau în orice situație în care organizatorul nu mai exploatează
activitățile de jocuri de noroc sau mijloace de joc pentru care deține licență și autorizație/autorizații
valabile, firmele din domeniu sunt obligaţi să achite diferenţa rămasă de plată din taxa anuală aferentă autorizaţiei/autorizaţiilor de exploatare a jocurilor de noroc.

Momentan, proiectul a fost prezentat în dezbatere publică.

INTERVIURILE HotNews.ro