Orange a lansat servicii de transfer de bani si plati cu telefonul mobil pentru clientii proprii. Ce comisioane vor fi percepute
Orange a lansat joi serviciile de transfer de bani si plati cu telefonul, disponibile momentan doar pentru clientii proprii. Cei interesati trebuie sa isi activeze contul intr-un magazin al operatorului, dupa care serviciul poate fi accesat prin aplicatia mobila Orange Money pentru telefoanele cu sistem Android sau sunand la numarul scurt *111#, daca nu au smartphone. Pana pe 15 decembrie, nu se percep comisioane la transferurile de bani intre clientii cu conturi, insa dupa aceasta data comisioanele sunt de 1 leu la transferurile de pana la 150 lei si de 3 lei la transferurile de peste 500 lei. La retragerea banilor din magazin, comisioanele variaza intre 5 lei si 25 de lei.
Cum iti faci un cont Orange Money:
In primul rand, trebuie sa fii client Orange (cu abonament sau cu cartela preplatita sau esti utilizator de drept) si sa ai peste 18 ani. Apoi soliciti activarea serviciului intr-un magazin al operatorului. Vei avea nevoie de un act de identitate in termen de valabilitate (carte de identitate pentru cetateni romani, rezidenti sau pasaport/act de identitate din tara de origine/permis de sedere/carte de rezidenta pentru cetatenii straini). Un singur act de identitate este suficient pentru activarea serviciului cu clasa 1 de tranzactionare. Pentru informatii privind clasele de tranzactionare, click aici.
Dupa semnarea contractului de inregistrare, contul tau Orange Money va fi deschis. Vei primi un SMS de confirmare, impreuna cu PIN-ul initial format din minim 4 cifre. Pentru tranzactii in deplina siguranta, este obligatoriu sa schimbi codul PIN cu unul stiut doar de tine la prima accesare a serviciului.
Se pot face transferuri de bani si catre un clienti Orange care nu si-au activat un astfel de cont.
Conform informatiilor companiei, pentru a efectua un transfer de bani catre o alta persoana, fara cont Orange Money, selectezi optiunea transfer moneda electronica si introduci datele de identificare ale benerficiarului (numarul de telefon), suma dorita si validezi tranzactia prin codul PIN. Vei primi un cod unic de validare. Beneficiarul platii se va duce in orice Orange Shop pentru a primi banii transferati, specificand codul unic de validare, numele platitorului si numarul de telefon al platitorului. Totodata, beneficiarul platii trebuie sa prezinte si un document de identitate.
Cate astfel de magazine sunt in tara? Oficialii Orange au precizat ca dispune in prezent de peste 500 de magazine proprii sau partenere.
Datele de pe site-ul companiei lasa de inteles ca in viitor serviciul va permite transferul de bani si catre persoane care nu sunt clienti Orange.
Momentan, serviciul permite plata facturilor de utilitati catre Engie, E-ON, Electrica.
Orange, cel mai mare operator local de comunicatii mobile, a ajuns la 10.175.000 de clienti (n.a SIM-uri valabile) in trimestrul incheiat in data de 30 septembrie din acest an, in scadere cu peste 100.000 de clienti fata de perioada similara a anului trecut, arata datele grupului Orange. Pe de alta parte, fata de aceeasi perioada de referinta veniturile au crescut cu 3,3% pana la 251,1 milioane de euro, operatorul fiind la al 6-lea trimestru consecutiv de crestere a veniturilor. La sfarsitul trimestrului al treilea din acest an, operatorul avea 315.000 de abonati la televiziunea prin satelit, in crestere cu 26,3% fata de perioada similara din 2015.