[P] TOP 7 trucuri pentru a te bucura în fiecare zi de micul dejun
Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei. De aceea, merită să îi acorzi timp şi să te bucuri de el aşa cum se cuvine. Micul dejun poate fi momentul tău de relaxare în fiecare dimineaţă. De asemenea, te poţi bucura de această masă alături de partener, dar şi de familie. Cu această ocazie puteţi discuta despre programul pentru ziua în curs, despre activităţi pe care aţi vrea să le faceţi sau despre orice altceva va face plăcere.
Descoperă TOP 7 trucuri pentru a te bucura zilnic de micul dejun:
Încearcă reţete dulci
Se poate întâmpla deseori să te trezeşti cu poftă de dulce la primele ore ale dimineţii. Deşi nu este o idee bună să consumi zahăr rafinat la micul dejun, există soluţii pentru a te putea bucura de o masă dulce şi sănătoasă.
Există o mulţime de reţete dulci şi hrănitoare pe care le poţi încerca pentru un mic dejun complet. Un bun exemplu îl reprezintă clătitele din faină de ovăz şi miere, dar şi budincă de chia cu fructe.
Dacă nu te poţi decide între a servi un mic dejun sărat şi unul dulce, încearcă să combini cele două variante. Poţi servi o omletă alături de un smoothie din fructe sau un sandwich urmat de o porţie mică de fructe.
Oferă-ţi timp pentru a savura mâncarea
Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, de aceea este important să îi acorzi atenţia pe care o merită. Nu servi micul dejun pe stradă, în maşină sau în timp ce te îmbraci. Este o idee bună să găseşti timp pentru a savura micul dejun la masă, fără a face alte activităţi în acelaşi timp. Nu ai nevoie de foarte mult timp la dispoziţie pentru a te bucura de o masă cum se cuvine, însă este important să încerci să găseşti cel puţin 15-20 de minute pentru a mânca pe îndelete.
Nu mânca niciodată în picioare
Cu siguranţă ţi s-a întâmplat uneori să mănânci pe fugă, în picioare. Deşi acest lucru se poate întâmpla oricând, nu este o idee bună să devină un obicei. Mesele trebuie servite la masă, pe scaun, într-o poziţie corectă, nu în picioare, în grabă.
Astfel, ca să te bucuri de micul dejun în fiecare zi, găseşte timp pentru a te aşeza la masă şi a savura cum trebuie mâncarea. Să mănânci în picioare nu îţi aduce beneficii, în special pentru digestie, unde mai pui că este şi foarte incomod.
Serveşte fructe de mare la micul dejun
Dacă îţi doreşti un mic răsfăţ, ce ar fi să te bucuri de preparate speciale şi la micul dejun? Poţi servi fructe de mare la prima masă a zilei într-o mulţime de feluri. Poţi alege omleta cu fructe de mare, precum calamarii sau midiile, salată de creveţi cu verdeţuri, dar şi preparate mai simple, precum tartinele cu icre. Fructele de mare sunt bogate în acizi graşi esenţiali Omega 3, dar şi în vitamine precum vitamina B2 sau vitamina A.
Bineînţeles, nu este o idee excelenta sa le consumi zilnic, deoarece moderaţia este cheia pentru o alimentaţie sănătoasă. Totuşi, din când în când te poţi bucura de un mic dejun mai special.
Nu te grăbi direct la masă
Nu ar trebui să te grăbeşti direct în bucătărie imediat după ce te trezeşti. O rutină echilibrată de dimineaţă poate începe cu o sesiune de meditaţie, o rutină de skin care sau puţin timp de calitate cu cei dragi. Desigur, nu este o idee bună nici să aştepţi prea mult după ce te-ai trezit pentru a lua masa. Este o idee bună să mănânci prima masă a zilei la jumătate de ora- o oră după trezire.
Asociază micul dejun cu o băutură gustoasă
Micul dejun nu trebuie să fie doar despre mâncare. Te poţi bucura şi de o băutură gustoasă alături de mâncarea pe care o alegi. Există o mulţime de băuturi perfecte pentru micul dejun, de la cafea şi până la smoothie-uri sau sucuri proaspete de fructe. Savurează micul dejun alături de o băutură bună pentru a avea o experienţă minunată în fiecare dimineaţă. Este de preferat să alegi băuturi proaspete, pe care să le prepari chiar tu, fie că este vorba de cafea sau de sucuri.
Ieşi în oraş din când în când
Cine a spus că micul dejun se serveşte doar acasă? Este foarte bine să ieşi din rutină din când în când şi să te bucuri de un mic dejun în oraş. Există o mulţime de localuri ce servesc prima masă a zilei şi oferă chiar un meniu generos. Îţi poţi lua prietenii sau familia cu tine la o plimbare în parc, iar mai apoi să vă opriţi la un local pe gustul vostru pentru mic dejun.
Ca să te bucuri zi de zi de micul dejun alege alimente hrănitoare, renunţa la semipreparate, încearcă din când în când reţete noi şi nu uita să mănânci mereu la masă, nu în picioare.