[P] Topul celor mai comune 5 probleme ale unei mașini de spălat vase
Ți-ai cumpărat de ceva timp o mașină de spălat vase și s-a dovedit unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-ai făcut pentru tine și pentru ușurarea sarcinilor domestice pe care le ai de efectuat. Ai uitat deja ce înseamnă vasele murdare, lăsate în chiuvetă, apa care curge pe lângă și se transformă într-o băltoacă, mâinile pline de zoale și zbârcite de la atâta spălat.
Însă, de ceva timp, ți se pare că mașina ta de spălat vase nu mai funcționează la cote maxime. Nu înțelegi exact ce i se întâmplă. Iată, așadar, topul celor mai comune 5 probleme ale unei mașini de spălat vase:
1. Zgomotul neobișnuit.
Fii sigur că atunci când mașina ta de spălat vase începe să producă un zgomot cu care nu ești familiar, asta înseamnă că există deja o defecțiune la nivelul dispozitivului. Cel mai probabil, rulmenții motorului electric sau ai pompei au fost distruși și va trebui să îi înlocuiești.
Dacă, totuși, nu acestea sunt elementele care sunt de vină pentru producerea zgomotului, verifică și zona rotorului și a pulverizatorului. S-ar putea să găsești acolo un surplus de resturi. În acest caz nu trebuie decât să cureți dispozitivul.
2. Vesela nu iese curată din mașina de spălat vase.
Verifică mai întâi dacă dispozitivul preia apă în timpul spălării. Dacă atunci când deschizi ușa aparatului electrocasnic vasele arată la fel ca atunci când le-ai pus acolo, atunci s-ar putea ca problema să fie la preluarea apei de către dispozitiv.
Dacă nu, s-ar putea lanțul acțiunilor de curățare a acestui aparat electrocasnic să fie întrerupt fix înainte de preluarea detergentului și atunci mașina să spele doar cu apă. În această situație, verifică duzele și presiunea apei. Oricare dintre acestea poate fi responsabilă pentru vasele tale murdare.
3. Mașina de spălat vase nu încălzește apa.
Bineînțeles că ai putea să folosești acest electrocasnic și așa, numai că știi bine că un astfel de dispozitiv este recunoscut pentru calitatea spălării tocmai datorită temperaturii ridicate care elimină majoritatea bacteriilor.
Dacă apa nu este încălzită sau, din contră, este supraîncălzită, verifică senzorul de temperatură, încălzitorul și, nu în ultimul rând, asigură-te și că presiunea apei este suficient de puternică.
4. Apa nu spală doar vasele, ci și podeaua.
Dacă vasele tale sunt lună după ce le scoți din mașină, este perfect. Dacă și podeaua este alunecoasă atunci când dispozitivul se află în acțiune, înseamnă că trebuie să arunci o privire asupra rezervorului de apă și a garniturilor de la ușă. S-ar putea ca acestea să fie cauzele principale pentru care mașina ta are scurgeri.
5. Dispozitivul nu funcționează la capacitatea sa maximă.
Dacă ți se pare că performanța aparatului tău electrocasnic a scăzut considerabil, aruncă mai întâi o privire la sursa de unde acesta își ia energia electrică și verifică componentele de bază ale dispozitivului.
Apropo, trebuie să știi că aparatul acesta va începe și el să îmbătrânească odată cu trecerea timpului și cu numărul din ce în ce mai mare de folosiri.
Cum preîntâmpini eventualele probleme ale mașinii de spălat vase?
În primul rând, imaginează-ți că viața acestui dispozitiv ține foarte mult de brandul care l-a produs, de materialele folosite pentru crearea sa, dar și de alte elemente precum clasa energetică din care face parte sau caracteristicile specifice ale produsului propriu-zis. Mai mult, cu cât folosești mai mult acest dispozitiv, cu atât șansele ca o problemă de funcționare să apară, cresc considerabil.
Tocmai de aceea, este indicat să iei un set de măsuri de prevenție, printre care se numără curățarea dispozitivului după fiecare folosire, utilizarea de produse de îngrijire împotriva depunerii calcarului, evitarea supraîncărcării sau a pornirii dispozitivului doar pentru curățarea unui singur vas. Mai mult, încearcă să eviți folosirea dispozitivului pentru curățarea altor tipuri de obiecte decât a acelora pentru curățarea cărora a fost conceput.
Aceste sfaturi te vor ajuta cu siguranță să prelungești viața aparatului tău electrocasnic. Iar în cazul în care apare o problemă, încearcă mai întâi să te adresezi unor specialiști care pot diagnostica situația și care pot oferi o soluție viabilă.