Sari direct la conținut

Pacaleli de 1 aprilie in presa internationala

HotNews.ro
Logo Google inversat, Foto: Google
Logo Google inversat, Foto: Google

Confirmarea existentei Fortei din franciza „Razboiul stelelor”, prezenta unui politician britanic pe o retea de socializare destinata homosexualilor si retragerea fortata din activitate a actorilor Matt Damon si Daniel Craig se numara printre pacalelile de 1 aprilie aparute in presa internationala, relateaza Mediafax.

Ziua pacalelilor (1 aprilie) a fost celebrata asa cum se cuvine si in acest an de presa internationala, printr-o serie de articole redactate sub forma unor farse, care au dat dovada de multa imaginatie, inventivitate si, uneori, de credibilitate, informeaza site-ul 20minutes.fr.

Miercuri dimineata, publicatia Dernieres Nouvelles d’Alsace si-a amuzat cititorii informandu-i ca angajatii Politiei din Alsacia (regiune a Frantei, n.r.) vor asigura paza si ordinea din zona circuland in automobile Bugatti Veyron (costa peste 1 milion de euro bucata).

Tot in Franta, publicatia La Tribune a anuntat ca presedintele Francois Hollande va suprima programul de lucru saptamanal de 35 de ore. „S-a stabilit! Presedintele Republicii a decis: reforma pietei fortei de munca va fi facuta prin ordonanta”.

Ouale fermierilor din Loue, o localitate de pe Valea Loarei, vor fi livrate cu ajutorul dronelor. Intr-un comunicat de presa, asociatia Fermierilor din Loue a anuntat lansarea unui serviciu de livrare a oualor cu ajutorul dronelor, care ajung la clienti in cel mult o ora. Fermierii din Loue au deschis propria scoala de pilotare a dronelor, „pentru a garanta o livrare fara omleta”.

Potrivit site-ului Allocine.fr, actorii Matt Damon si Daniel Craig nu vor mai juca niciodata intr-un film. Din lipsa banilor, marile studiouri americane au luat decizia de a inlocui toate starurile de cinema cu actori mai putin „costisitori”. Matt Damon si Daniel Craig ar face parte dintre primele „victime”, precizeaza acelasi site, care propune cu aceasta ocazie si o diaporama cu 25 de actori si actrite de la Hollywood si cu presupusii lor „inlocuitori”.

Cantal Destination, site-ul Comitetului departamental pentru turism si statiuni termale din Cantal, o alta regiune franceza, spune ca Puy Mary, cel mai mare vulcan din Europa, a inceput sa se trezeasca. Jurnalistii francezi s-au declarat ingrijorati din cauza „coloanelor de fum” care sunt emise de cele mai mari conuri vulcanice din acei munti aflati in provincia Auvergne si care ar fi fost fotografiate de doi localnici in cursul zilei de marti. Un renumit vulcanolog islandez, Bjorn Stevensen, care a analizat si eruptia vulcanului Eyjafjallajokull, s-ar fi deplasat deja la fata locului pentru a studia consecintele acelor coloane de fum.

Site-ul Next Impact afirma ca HADOPI, organismul francez de protejare a drepturilor de autor pe internet, a inventat o noua arma pentru a lupta contra pirateriei online. Incepand din aceasta luna, in avertismentele ce vor fi trimise internautilor francezi care au descarcat ilegal seriale de pe internet, HADOPI va adauga epilogul serialului in cauza, prezentat intr-un text scris in majuscule, „pentru ca internautii sa nu mai aiba chef, nici nevoia de a urmari acele seriale”.

Cotidianul France Bleu spune ca Thierry Kleiber, un ciocolatier din Belfort, a decis sa plaseze pui vii intr-unele dintre ouale sale de ciocolata pe care le va vinde in perioada Pastelui. Clientii care vor descoperi un pui in oul lor „vor castiga greutatea lor in ciocolata”, ar fi precizat ciocolatierul francez.

Potrivit asociatiei de conservare a mediului inconjurator Bretagne Vivante, un naturalist francez a descoperit un dragon – care a primit denumirea stiintifica „Dragonus armoricus” – in valea raului Ria d’Etel, in apropiere de Lorient. Asociatia a indemnat la o „mobilizare nationala” pentru salvarea „ultimilor dragoni din Bretania”.

Cercetatorii de la CERN au facut cercetari in privinta Fortei, celebrul concept din franciza „Razboiul stelelor”. Un anumit Ben Kenobi de la Universitatea Tatooine (personaj, respectiv planeta din universul „Star Wars, n.r.) ar fi facut publice aceste informatii. Fapt amuzant, celebrul accelerator de particule LHC (Large Hadron Collider) de la CERN este in prezent in pana, din cauza unei defectiuni electrice.

Publicatia Le Nouvel Observateur afirma ca „epidemia” de drone care au fost observate in ultimele saptamani pe cerul de deasupra Parisului ar fi avut legatura cu industria pornografica. Dronele respective ar fi trebuit sa filmeze actele sexuale ale parizienilor obisnuiti prin ferestrele caselor si apartamentelor acestora.

Lance Armstrong revine in ciclism. Magnatul rus Oleg Tinkov, proprietarul echipei de ciclisti cu acelasi nume, l-a concediat pe managerul acesteia, Bjarne Riis, fost castigator al Turului Frantei. Si, pentru a-l inlocui, magnatul rus a anuntat numele ciclistului american Lance Armstrong. „Singurul tip care putea sa il depaseasca pe Bjarne Riis in privinta dopajului”, completeaza, cu umor, presa franceza.

Pacalelile de 1 aprilie nu sunt rezervate doar jurnalistilor. Companiile de prestigiu se implica si ele in acest joc de foarte mult timp. Cel mai bun exemplu din acest an vine din partea companiei Samsung, care „promite” sa lanseze un telefon mobil in forma unui satar. „Practic, dar putin credibil”, au reactionat internautii francezi.

La randul lor, ziarele si site-urile britanice au publicat o serie de informatii cu rol de farsa in cursul zilei de miercuri. Site-ul pinknews.co.uk afirma ca Nick Clegg, un apreciat politician britanic, liderul Partidului Liberal-Democrat, un familist convins si tatal a trei copii, ar fi decis sa se adreseze votantilor sai intr-o maniera insolita, prin intermediul unor retele de socializare si intalniri online destinate homosexualilor – Grindr, Hornet si Scruff.

Tabloidul Daily Mail afirma ca Jeremy Clarkson, renumitul prezentator al emisiunii automobilistice „Top Gear”, a devenit militant ecologist. Acelasi tabloid spune ca urmatoarele bancnote de 5 lire sterline vor fi imprimate cu chipul prezentatorului TV si producatorului muzical Simon Cowell, inlocuind-o astfel pe regina Elizabeth a II-a.

De asemenea, tot Daily Mail spune ca numele celor 11 fotbalisti care sunt alesi sa joace in fiecare saptamana pentru echipa de fotbal Manchester United sunt determinate pe baza unor formule astrologice.

The Independent a anuntat ca Universitatea din Leicester a decis sa isi schimbe numele in Universitatea Richard al III-lea, in onoarea fostului suveran englez, ale carui ramasite pamantesti au fost descoperite sub o parcare municipala.

The Telegraph a publicat un articol potrivit caruia celebrul Turn din Pisa va fi transformat intr-un hotel de lux, care se va numi „3,99 grade”, dupa unghiul sau actual de inclinatie, si se va adresa doar turistilor arabi bogati.

Si site-ul grupului BBC a intrat in acest joc al farselor, anuntand ca va comercializa „replici ale codului vestimentar Tudor”, inspirat din serialul sau de televiziune „Wolf Hall”, inspirat la randul sau din cartile romancierei Hilary Mantel, care vor fi disponibile „in marimile Henric al VIII-lea, Henric al IX-lea si Henric XXL”.

Grupul Google a participat si el la Ziua pacalelilor, publicand o versiune in oglinda a paginii sale de start, care poate fi accesata tastand com.google in fereastra de cautare si care genereaza aceleasi rezultate ca si versiune obisnuita, dar cu texte scrise ca in oglinda.

Desi data de 1 aprilie poate fi considerata o zi a farselor copilaresti, cateva publicatii si institutii prestigioase au decis sa participe in acest an la Ziua pacalelilor, publicand articole false.

Astfel, revista Nature, una dintre cele mai apreciate publicatii stiintifice din lume, a publicat miercuri un articol fals care sugereaza ca dragonii ar putea sa existe cu adevarat si monitorizeaza existenta lor in functie de cresterea sau scaderea temperaturilor mondiale.

Administratorii celebrei sali de concerte Royal Albert Hall din Londra au publicat o scrisoare – ce ar proveni din arhivele institutiei – in care membrii trupei The Beatles erau criticati pentru modul in care se refereau la aceasta cladire istorica in cantecul „A Day in the Life”. In acea scrisoare, administratorii de la Royal Albert Hall ii „spuneau” managerului trupei The Beatles ca rockerii britanici nu ar trebui sa mai spuna ca exista 4.000 de gauri in zidurile salii de concerte: „Chiar daca vei lua in calcul si usile, considerandu-le drept gauri, abia se vor face 32”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro