Sari direct la conținut

Jocurile Olimpice: Rafael Nadal, înfrângere categorică pe Chatrier în fața marelui rival Novak Djokovic – Ibericul, eliminat din turneul olimpic de simplu

HotNews.ro
Jocurile Olimpice: Rafael Nadal, înfrângere categorică pe Chatrier în fața marelui rival Novak Djokovic – Ibericul, eliminat din turneul olimpic de simplu
Rafael Nadal / Sursa foto: Andy Wong / AP / Profimedia

Rafael Nadal a părăsit Chatrierul cu capul plecat în ceea ce ar putea fi ultimul său meci pe arena unde a trăit cele mai importante satisfacții ale carierei. Novak Djokovic a fost prea puternic pentru iberic, iar victoria (6-1, 6-4) îl duce pe sârb în optimile turneului olimpic de la Paris.

Nadal a suferit doar a cincea înfrângere din carieră pe Chatrier, dar a fost una dintre cele mai usturătoare dintre toate.

A existat un moment în care tabela de pe cea mai mare arenă din complexul de la Porte d’Auteuil a arătat 6-1, 4-0 pentru Djoker.

Sârbul a avut în backhand și în serviciu principalele arme care au funcționat fantastic, jocul fostului lider ATP fiind la un nivel prea înalt pentru un Nadal care a părut doar o umbră mare parte din meci.

A existat un singur moment în care Rafa a amintit de jucătorul care-și înșira adversarii pe zgura pariziană: în setul al doilea, de la 0-4 Nadal a revenit și egalat scorul, 4-4, profitând și de o oarecare relaxare arătată de Djokovic.

Sârbul și-a revenit rapid, a făcut breakul (a jucat excelent cu returul), iar apoi a închis meciul cu mare siguranță cu ajutorul serviciului.

Pentru Djokovic va urma în optimile turneului de simplu de la JO 2024 duelul cu învingătorul partidei dintre Dominik Koepfer (70 ATP) și Matteo Arnaldi (45 ATP).

De cealaltă parte, Nadal va continua și el întrecerea de la Paris, dar la dublu: joacă alături de Carlos Alcaraz. În optimi, cei doi vor da peste olandezii Griekspoor și Koolhof.

În urma acestui succes, Djokovic îl conduce pe Nadal cu 31-29 în meciurile directe.

Reamintim că aurul olimpic este singurul titlu important al carierei care nu a fost câștigat încă de Nole, sportiv cu un CV impresionant.

Înfrângerile suferite de Nadal pe Chatrier de-a lungul carierei

2009: cu Robin Soderling: 6-2, 6-7, 6-4, 7-6 (turul patru)
2015: cu Novak Djokovic: 7-5, 6-3, 6-1 (Roland Garros, sferturi)
2021: cu Novak Djokovic: 3-6, 6-3, 7-6, 6-2 (Roland Garros, semifinale)
2024: cu Alexander Zverev: 6-3, 7-6, 6-3 (Roland Garros, turul I)
2024: cu Novak Djokovic: 6-1, 6-4 (JO Paris).

INTERVIURILE HotNews.ro