Sari direct la conținut

Peste 28 de milioane de americani lucrează o zi pe lună doar pentru a-și plăti serviciile de furnizare a apei și canalizarea

HotNews.ro
Apă, Foto: Leung Cho Pan | Dreamstime.com
Apă, Foto: Leung Cho Pan | Dreamstime.com

Peste 28 de milioane de americani lucrează o zi pe lună doar pentru a-și plăti serviciile de furnizare a apei și canalizarea, arată o analiză publicată de Duke University.

„Serviciile de apă sunt esențiale, dar un număr substanțial de americani și le permit cu dificultate”, spune autorul principal al analizei, Lauren Patterson, cercetător principal la Institutul Nicholas pentru Energie, Mediu și Sustenabilitate de la Universitatea Duke. „Atunci când costurile cresc mai repede decât veniturile, se tensionează bugetele gospodăriilor din SUA care și așa se luptă deja să facă față cheltuielilor”.

Utilitățile din Statele Unite primesc investiții federale sau de stat pentru a acoperi costurile cu tratarea și infrastructura de transport. Veniturile companiilor de utilități se bazează în mare măsură pe banii oamenilor și firmelor care le accesează serviciile. În timp ce costurile utilităților au crescut constant de-a lungul anilor, decalajul dintre gospodăriile cu venituri mai mari și mai mici e tot mai mare.

Pentru analiza lor, autorii au presupus că 6.000 de galoane de apă (22 de m.c.) pe lună ar fi suficiente pentru a satisface nevoile de bază de apă ale unei gospodării medii din SUA. Serviciile de furnizare a apei au fost definite ca accesibile dacă costă mai puțin de 5% din venitul lunar, egal cu valoarea unei zile de muncă plătite la salariul minim.

Studiul citează o mulțime de cauze: de la veniturile mici ale gospodăriilor, costurile de reglementare, costurile crescute cu energia, îmbătrânirea infrastructurii, pierderea populației, schimbările climatice și creșterea costurilor de capital asociate finanțării.

Programele de asistență sunt esențiale pentru a ajuta gospodăriile care nu își pot plăti facturile. Pe termen lung, e nevoie de abordări care să includă finanțare, echitate și o bună acoperire la nivel de stat și federal”.

„Congresul a adoptat Legea pentru apă potabilă sigură în 1974, după ce un sondaj la nivel național a arătat că 14% din gospodării primeau apă potabilă care nu îndeplinea regulile privind sănătatea publică”, spune coautorul Martin Doyle, director al Programului de politici privind apa la Institutul Nicholas pentru Energie, mediu și durabilitate și profesor de știință la Școala de Mediu Nicholas.

Sursa foto: Leung Cho Pan | Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro