Sari direct la conținut

Peste 5000 de apartamente noi sunt scoase iar la targ, dar un sondaj online arata ca peste 61% dintre bucurestenii care vor sa cumpere, prefera sa-si ia in bloc vechi

HotNews.ro

Peste 5000 de noi apartamente sunt scoase la vanzare intr-un nou targ imobiliar, in aceasta saptamana, in Bucuresti, dar un sondaj online realizat cu aceasta ocazie arata ca 61,7% dintre bucurestenii care vor sa-si cumpere apartamente, prefera o locuinta mai ieftina intr-un bloc vechi, decat una mai scumpa intr-un bloc nou.

Un targ fara noi proiecte rezidentiale

Un nou targ imobiliar care va avea loc in perioada 15-18 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti, aduce in fata posibililor cumparatori peste 20 de proiecte, care reunesc mai mult de 5.000 de apartamente noi. Felicia Iordache, manager in cadrul Plus Media, unul dintre organizatorii evenimentului, recunoaste ca „nu exista noi intrari in aceasta editie a targului. de fapt de ceva vreme nu mai exista asa ceva”.

Preţul apartamentelor apartinand unor proiecte rezidentiale din Bucuresti si imprejurimi, care vor fi prezente la targ, variază între 660 euro/mp şi 1500 euro/mp.

Un sondaj online comandat de compania Agentie.Net si realizat de firma de studii de piata Daedalus Millward Brown, cu aceasta ocazie, arata insa ca in pofida ofertelor de apartamente noi, atunci cand sunt pusi sa aleaga intre un apartament mai scump intr-un bloc nou si unul mai ieftin intr-un bloc vechi, 61,7% dintre respondentii din Bucuresti aleg a doua varianta.

Locuinta veche in interiorul orasului primeaza in fata unei locuinte noi in afara orasului

Mai mult, potrivit sondajului, intre un apartament amplasat intr-o cladire veche in interiorul orasului si unul situat intr-o cladire noua in afara orasului, majoritatea (76,2%) opteaza pentru prima varianta.

Peste 50% dintre respondenti au declarat ca vor sa se incadreze in limita de 60.000 euro, 22.9% sunt dispusi sa acorde intre 60.000 –80.000 euro, iar 25% au prevazut un buget mai mare.

Din punctul de vedere al modalitatii de plata, 55.6% dintre respondenti intentioneaza sa achite locuinta printr-o forma de credit, aproximativ 40% prin cash, iar restul – circa 5% – printr-o alta modalitate. Dintre cei care s-au gandit la credit pentru plata locuintei, cei mai multi se orienteaza spre un credit de tip imobiliar/ipotecar (46.2%) si spre un credit de tip Prima Casa (39.5%). Ratele de la vanzator/dezvoltator sunt o optiune doar pentru 14.3% dintre respondentii care intentioneaza sa plateasca prin credit.

Studiul este reprezentativ pentru persoanele cu varste de peste 18 ani, din Bucuresti, care viziteaza site-uri cu profil imobiliar si intentioneaza sa achizitioneze o proprietate imobiliara. Esantionul sondajului online a cuprins 941 respondenti si s-a desfasurat in perioada 15 septembrie-2 octombrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro