Sari direct la conținut

Pianistul Dan Grigore îşi povesteşte viaţa 'în bijuterii muzicale' la Sala Radio

HotNews.ro
Dan Grigore, Foto: Hotnews
Dan Grigore, Foto: Hotnews

Maestrul Dan Grigore revine, joi seară, pe scena Sălii Radio, pentru a-şi povesti viaţa în bijuterii muzicale, informează un comunicat al Societatii Romane de Radiodifuziune. Recitalul extraordinar, oferit de pianist în premieră publicului din Romania, va conţine douăzeci dintre cele mai cunoscute piese pentru pian, compuse de artişti precum Chopin, Scarlatti, Beethoven, Mozart, Enescu, Schubert, Bach, Brahms, Skriabin, Debussy sau MacDowell.

‘Este un colaj de stiluri diferite, reprezentând trăiri subiective, uneori chiar amintiri personale din întreaga mea activitate concertistică de până acum’, îşi defineşte marele pianist programul recitalului.

Mai mult, prin această selecţie, cu care i-a încântat pe iubitorii de muzică de la Londra, când a participat, în calitate de invitat special, la Seria ‘Concertelor Enescu’, artistul doreşte o actualizare a trecutului: ‘Cred că marile capodopere ne sunt mereu contemporane şi că ele, indiferent de epoca în care au fost scrise, îşi dau mâna peste timp’.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio în prin reţeaua Eventim.

Dan Grigore s-a remarcat de-a lungul timpului ca pianist concertist, profesor, mentor şi personalitate publică. Încă de la o vârstă fragedă, talentul său a fost remarcat de prinţesa Maria Cantacuzino, care i-a acordat privilegiul de a studia la pianul lui George Enescu, iar compozitorul Mihail Jora considera că ‘Dan Grigore este un talent excepţional, care nu suferă comparaţie cu tot ce trece drept mare talent în România’.

Valoarea pianistului Dan Grigore a fost recunoscută la nivel naţional şi internaţional, acesta primind distincţii şi premii importante, printre care se numără titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordat de statul francez, şi Ordinul Steaua României, în grad de Mare Cruce.

A fost dublu laureat al Concursului internaţional ‘George Enescu’, ediţiile 1961 şi 1967, laureat al Concursului internaţional de pian de la Montreal, 1968 şi câştigător al Discului pentru CD-ul Recital Chopin live.

ARHIVĂ COMENTARII
razvratitul • 2010-08-19 16:02:37
salarii majorate cu 75% ? ne credeti atat de idioti incat sa nu stim cum vor fi platiti cei ce se ocupa de astfel de PROIECTE ,dorim sa ni se precizeze cati ani vor fi platiti pentru aceste proiecte si cand lucreaza domnii din administratie la materiale ? ne raspundem tot noi - IN TIMPUL CELOR 8 ORE DE SERVICIU . Deci tot ca la romani -nimic curat -
0 0
unge • 2010-08-19 16:07:28
Cuprinderea compartimentelor care beneficiaza de majorarea salariilor cu 75% se face de catre MFP dupa bunul plac fara sa tina cont de realitate , regulamentele europene si bunul simt. De exemplu cei de la ACIS care doar fac raportari primesc, in schimb structurile de audit intern care potrivit regulamentelor europene , verifica si avizeaza sistemele de gestiune si control, nu primesc. Totul dupa ureche
0 0
eugen • 2010-08-19 16:08:59
Daca nu au interes sa fie dati afara, varianta asta ar merge?
0 0
sgc • 2010-08-19 16:14:10
Acum da un ordin care ii favorizeaza pe unii bugetari. Nu se poate asa.! Cu ce sunt vinovati cei care NU lucreaza cu fonduri europene? Va rog , dna Udrea, mai vorbiti cu Blaga si Seitan, eventual cu Boc? eventual Vladescu? daca tot va simtiti in stare sa faceti ceva, macar o minima consistenta si coerenta a cabinetului, pe urma si ordonantele......
0 0
enter • 2010-08-19 16:34:47
Atat timp cat unii se cramponeaza pe 'discriminari' o sa ajungem intr-o situatie similara cu inecul colectiv: care mai de care incearca sa se agate de ceilalti ca nu cumva sa se duca mai mult la fund ca ceilalti, iar in final se ineaca toata lumea. Rulajul acestor fonduri ajuta la: - dezvoltarea locala - reducerea somajului - imbunatatirea conditiilor /infrastructurii locale - cresterea nivelului de performanta locala Si daca se mai lasa multa vreme sa treaca banii pe la asul nostru si sa nu-i folosim de tembeli ce suntem, ne meritam soarta.
0 0
sgc • 2010-08-19 16:51:17
hai sa vedem, daca te " incomodeaza" discriminarea - ai definit corect- tu sa ramai cu 25 % in minus, ca n-ai avut pila sa fii in directia care se ocupa de foduri europene ! banii nu au ajuns in Ro, nu din cauza unor functionari, ci din cauza managementului
0 1
enter • 2010-08-19 17:06:04
Stiu ca multe treburi merg prost din cauza ca n-ai avut afilierea polita X, bani/chef pentru spaga/mita Y, si tot asa... Problema incepe de la managementul resurselor umane, indiferent unde (nu) se aplica. Stim ca in .ro e o legatura prea slaba intre competenta si rezultate pe de o parte , respectiv bonusuri la salarii, angajare, s.a.m.d. pe de alta parte. Dar daca o sa avem atitudinea pesimista, ca 'ala ia mai mult', si prin asta impiedicam rularea unor bani care altfel raman necheltuiti in alte buzunare decat cele proprii, in mod sigur nu vom avea nici un avantaj. Nici unul dintre noi. Daca un investitor se apuca de ceva, in final o mare parte din banii aia raman pe plan local, iar asta e in avantajul tuturor celor implicati: manager/administrator/angajat s.a.m.d.
0 0
lili • 2010-08-19 16:18:46
Ce absorbtie de fonduri europene ??!! Ca Romania e codasa la acest capitol, fiind CONTRIBUTOR NET la UE!!! Pentru ce sa-i platiti, nu au dovedit clar ca nu sunt in stare ??!!! Analizati care sunt cauzele acestei situatii, ma indoiesc insa ca este vorba de salarii, inainte aveau salariile marite cu 75% cei care gestionau fondurile europene, APIA de exemplu, ei si ce-au facut ??!! Mare branza, NU au facut, de-aia le-au luat sporul de 75%. Daca intr-adevar aduc bani de la UE, mariti-le dar nu inainte sa va sigurati, ca pe urma ramanem cu salariile lor martite si cu statutul de CONTRIBUTOR NET la UE... Asta vreti???!!!!
0 0
enter • 2010-08-19 16:27:57
Dar ma tem ca: - bonusurile vor fi alocate dupa cum le tuna sefilor, sau dupa cum li se umblu buzunarele cu spagi, respectiv dupa afilierea politica - bonusurile vor fi direct proportionale (ca procent) cu rangul/gradul functionarului. Adica... directorul ... 75, ala care face dosarele 5 - cei care nu isi fac treaba nu vor fi afectati in vreun fel. Concluzia: daca o asemenea masura nu prevede o schema de cuantificare a performantelor, schema care sa se mai si aplice, e degeaba.
0 0
Cristian Constantinescu • 2010-08-19 16:31:41
Tinand cont de importanta strategica a administrarii acestor fonduri, de ce nu faceti outsourcing la firme de consultanta specializate in procurement. In Londra sunt multe care lucreaza cu guverne si corporatii. Nu mai puteti fura dupa aia?
0 0
Marian Boldea • 2010-08-19 16:32:53
Romania le plateste UE, dar habarnacii n-au habar sa le recupereze! Asa ca de ce-ar trebui salarii cu 75% mai mari?
1 0
David • 2010-08-19 17:12:36
Foarte bine, pentru ca acei oameni trebuie sa fie instruiti pe masura si sa aduca bani in tara.
0 0
LExX • 2010-08-19 17:24:43
Mi se pare execrabil! 75% pentru ce? Au inchis in nas usa la Piatra-Neamt pentru 6 minute pe cand la Cluj te ajuta si te indruma. Sa se majoreze doar in acele judete unde este absorbtia mai mare. La jud. Neamt este o porcarie de marimi inimaginabile. Oameni care stau sa treaca timpul si sa vina salariul.
0 1
gaga • 2010-08-19 18:31:50
Reducerea salariilor bugetarilor (centrali si locali) s-a facut incepand cu 1 iulie. Pana atunci toti au avut si acel 25% si acel 75% pentru cei care gestionau fonduri europene. Si care este rezultatul? Suntem asa cum au scris si cei de mai sus, contribuitor net la bugetul UE. Adica platiti cu 175% cel putin (s-au vazut salariile bugetare din aprilie) mult, mult mai mari decat cele din sectorul privat iar pentru cei care gestioneaza fonduri europene mult mai mari ca salariile din banci. Care si acelea sunt exagerate in raport cu performantele bancilor din Romania. In aceste conditii anuntul dnei Udrea este pur electoral, pe banii nostri vrea sa isi asigure loialitatea unor functionari, prea putin o intereseaza absorbtia fondurilor europene despre care nu prea stie nimic. Discursul ei se rezuma doare la cate ceva despre turism si constructii, in rest pauza.
0 0
AncaP • 2010-08-19 19:28:03
...au existat intr-adevar institutii publice la nivel local unde s-a acordat acel 75%, insa nu in toate. si asta stiu din experienta proprie. pt razvratitul: pregatirea si implementarea unui proiect nu este o treaba asa de usoara cum pare din afara. si presupune multe ore peste cele 8 pentru care suntem platiti. mai ales atunci cand ai mai multe proiecte si nu e singurul lucru de care te ocupi. in ceea ce priveste "outsurcing-ul": desi sunt convinsa ca exista multe firme de consultanta care pot oferi servicii de calitate, nu inseamna ca sunt toate asa. din pacate in ultimii ani am vazut o tot mai mare neglijenta la furnizarea unor servicii de acest gen. mi s-a intamplat ca in ziua in care trebuia sa depunem proiectul am modificat si completat o buna parte din el. in legatura cu cei 75%: in principiu nu sunt de acord cu acordarea de stimulente pentru ca suntem platiti pt ceea ce facem. stimulentele ar trebui sa se acorde atunci cand trebuie sa depunem eforturi deosebite pentru ceva ce fie e in afara sarcinilor obisnuite, fie trebuie facut intr-un timp f scurt, fie ... oricum, ceva ce e peste cele 8 ore. doar ca in minunatul nostru sistem bugetar exista oameni care iau stimulente pt ca dau amenzi (face parte din fisa postului) sau pt ca stau la birou, dau 3 telefoane, scriu 3 hartii si cica incaseaza bani la bugetul local. adica fac ceea ce le scrie in fisa postului. in schimb exista oameni care obtin fonduri nerambursabile in conditii de competitivitate si mai stau si peste program, nu o data, nu de doua ori, si nu primesc aceste stimulente. si va rog nu incepeti cu "daca nu iti convine, du-te in privat." nu toata lumea are aceasta optiune si la o adica ce rezolvam in felul acesta?
0 0
bc • 2010-08-20 13:33:23
d-na ministru, deacord cu dvs. cu unele conditii. accesarea fondurilor sa se faca in termenul MINIM legal. lucrarile sa creeze locuri de munca si profit. eliminati spagile din cursurile pt viitorii oficianti si deopotriva pt accesarea fondurilor.
0 0
Doplo • 2010-08-20 21:25:30
As vrea sa le raspund tuturor acelora care cred ca cei care implementeaza proiecte cu fonduri nu ar trebui sa primeasca mai mult cu 75% din salariu. Eu lucrez intr-un departament care a accesat o gramada de fonduri europene, intr-o institutie publica, nu are importanta care anume. In momentul de fata avem in implementare un numar de 10 proiecte si mai avem in pregatire inca 8. Lucrez de la 6 dimineata pana la 6 seara pentru un "salariu nesimtit" de 540 de RON, dupa reducerea lui cu 25%. Implementarea proiectelor inseamna multa ore de munca, cunostinte in multe domenii - juridic, achizitii publice, constructii, finante, pentru ca te lovesti de ele si nu le poti evita, Deasemenea raspunderea este destul de mare. Asa ca ma simt foarte indreptatit sa sper la cei 75%, consider ca i-as merita, si pentru faptul ca numai cei care te verifica ar trebui sa beneficieze de ei. Este mult mai simplu sa verifici ceea ce s-au chinuit sa faca altii. Munca cea mai grea este in implementarea proiectelor, nu in verificarea lor.
0 0
golia • 2010-08-24 18:18:42
da, eu nu reusesc sa inteleg asta. cum se face ca dintre toate ministerele, cel al turismului di dezvoltarii a reusit sa absoarba cele mai mutle fonduri? adica, nu e asta o prioritate? refuzam asa banii...?
0 0
donatella • 2010-08-24 18:24:20
n-am vazut asa ceva. cum frate, sa nu fie ei capabili sa atraga fonduri sa faca proiecte??? pai avem atatea probleme ca n-au ei bani...
0 0
NONY • 2011-04-16 10:48:34
Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Bogdan Dragoi, a declarat miercuri, 25.02. 2011, ca Romania a absorbit fonduri europene de 1,9 miliarde euro, 10% din suma alocata! Minciuna, dezinformarea opiniei publice, diversiunea, delapidarea fondurilor publice au ajuns poltici de stat in P.D.-L. (Partidul Delapidam si Lingusim) si U.N.P.R.(Uniunea Nationala a Pupincuristilor din Romania) manageriati sau santajati de cocalar T. Basescu. Daca viclenia lui Basescu sau Elena Udrea inseamna, ca sunt buni politicieni, atunci si Satana e bun politician. Exercitiu de prostitutie. Elena Udrea: Ehei, Traiane drag, pe unde se află cavalerul care a făgăduit că-mi va săruta întreaga viaţă picioarele? Traian Basescu: Sub tălpile tale, iubito.
0 0
INTERVIURILE HotNews.ro