Sari direct la conținut

Piesa lipsa in tratarea diabetului de tip 1 a fost descoperita

HotNews.ro
Simbolul diabetului, Foto: Wikipedia
Simbolul diabetului, Foto: Wikipedia

​O echipa de cercetatori de la Universitatea din Lincoln a descoperit al cincilea simptom spre care tinteste sistemul imunitar, in tratarea diabetului de tip 1. Dr. Michael Christie a declarat pentru BBC ca au o imagine completa a celei de-a cincea tinta, iar in curand se poate trece la tratarea bolnavilor de diabet tip 1.

Imaginea completa a zonelor pe care sistemul imunitar le ataca, cauzand, astfel, diabetul de tip 1, a fost descoperita de oamenii de stiinta.

Studiul publicat in “jurnalul Diabetului” a descoperit al cincilea si ultimul simptom spre care sistemul imunitar tinteste.

O echipa de la Universitatea din Lincoln sustine ca descoperirile ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi cai de prevenire si tratare a acestei boli.

In diabetul de tip 1, sistemul imunitar distruge celulele beta care produc insulina- hormonul care are rolul de a mentine nivelul zaharului din sange in limite normale.

Studiile realizate pe anticorpi unici ai pacientilor cu diabet de tip 1 au aratat ca exista cinci tinte pe care sistemul imunitar le ataca.

In trecut au fost descoperite primele tinte, dar ultima s-a dovedit a fi greu de obtinut timp de doua decenii.

Doctorul Michael Christie de la Universitatea Lincoln, care a condus cercetarile, a declarat pentru BBC ca “cu aceasta noua descoperire, am reusit sa stabilim spre ce tinteste sistemul imunitar- avem imaginea completa.”

Tintele sunt:

  • Insulina
  • Glutamatul de decarboxilaze
  • IA-2 (ANTICORPI ANTI-TIROZINFOSFATAZA)
  • Zinc transportor-8 
  • Piesa finala fiind tetraspanina-7

Din punct de vedere tehnic, acestea sunt implicate in secretia sau depozitarea insulinei.

Cunostintele acumulate referitoare la unele dintre tinte sunt deja folosite intr-un studiu la King’s College din Londra, care urmareste incetinirea evolutiei diabetului de tip 1.

Doctorul Christie spune ca, avand o imagine completa, ar putea trece la ingrijirea pacientilor cu diabetul de tip 1.

El a spus: “Odata ce sistemul imunitar decide ca vrea sa elimine ceva este greu de oprit, deci diabetul s-a dovedit a fi o boala greu de prevenit. Speram ca, prin identificarea tintelor majore ale bolii, putem gasi cai de a o preveni, prin blocarea raspunsului sistemului imunitar la cele cinci proteine, fara a expune persoana la infectii.”

“Tinand cont de noile imbunatatiri in intelegerea bolii, sper ca vom crea un tratament acum; Am mai multa incredere acum, decat in urma cu 5 ani.”

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro