Sari direct la conținut

Politic Show: Alegeri Parlamentare 2012. Contracandidati: Cine ii infrunta pe "greii" USL si ARD; Ce spune Vasile Blaga despre o colaborare cu Dan Diaconescu; Blat PDL-PSD pe mosia lui Oprisan. Deputatul PDL Alin Trasculescu, promovat de Miron Mitrea, cununat de Videanu si Negoita

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Alegeri Parlamentare 2012. Contracandidati: Cine ii infrunta pe „greii” USL si ARD. Lideri locali necunoscuti in Bucuresti, afaceristi sau profesori universitari, un patron de televiziune vor incerca, probabil in van, sa castige un mandat de parlamentar in fata numelor cu notorietate Presedintele PNL, Crin Antonescu, candidat la Senat intr-un colegiu din Teleorman, are un contracandidat pe masura. Este vorba despre profesorul universitar, Marian Tolea (ARD). Acesta nu se afla la prima incercare de a obtine un loc de parlamentar, ci a mai candidat si in 2008, pentru un post de deputat in Colegiul 17 din Bucuresti. Tolea a publicat numeroase carti in domeniul economic si a profesat in cadrul mai multor universitati prestigioase din tara, scrie EVZ.

Borbely: Cazul meu este inchis, impreuna cu dosarul lui Dobre. Basescu stia acest lucru. Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, afirma, referitor la solicitarea sefului statului de reluare a dezbaterilor in Camera Deputatilor in cazul sau si al lui Victor Paul Dobre, ca aceste doua dosare sunt „inchise”, iar „acest lucru il stia si presedintele Basescu”, scrie Mediafax. Borbely a fost intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza solicitarea presedintelui Traian Basescu adresata Camerei Deputatilor si de ce considera ca a ales seful statului acest moment. „Putem avea pareri, e inceput de campanie, este MCV-ul care este la usa, intr-adevar, iar presedintele tarii poate sa isi spuna un punct de vedere. Eu nu intru in speculatii, a fost o adresa, s-a inchis, Parlamentul este suveran in aceasta privinta. Acest caz este inchis, impreuna cu dosarul lui Dobre, din punct de vedere juridic e clar si cred ca acest lucru il stia si presedintele Basescu. El nu are atributii in acest sens…”, a spus Borbely. Integral in Romania Libera.

Blat PDL-PSD pe mosia lui Oprisan. Deputatul PDL Alin Trasculescu, promovat de Miron Mitrea, cununat de Videanu si Negoita. Deputatul PDL Alin Trasculescu, acuzat de fapte de coruptie, are legaturi vechi si adanci cu „baronul” PSD de Vrancea Marian Oprisan. Pana la izbucnirea recentului scandal de coruptie, deputatul Alin Trasculescu era cvasinecunoscut publicului larg. In judetul Vrancea insa, numele lui este stiut de mai toata lumea. Nu neaparat datorita realizarilor din primul sau mandat de parlamentar sau faptului ca a candidat in 2008 la Primaria Focsani si apoi a fost numit in functia de presedinte al filialei PDL. Desi reprezinta actuala opozitie, parlamentarul in varsta de 38 de ani este legat prin numeroase fire de adversarul sau politic, liderul PSD Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, informeaza Adevarul.

Ce spune Vasile Blaga despre o colaborare cu Dan Diaconescu. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, in aceasta seara, la Romania TV, ca nu va negocia cu Dan Diaconescu si PP-DD dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie. In schimb, ar trimite o invitatie PNL-ului pentru formarea unui guvern. ”Nu am negociat niciodata si nu am ce negocia cu Dan Diaconescu, cu atat mai putin formarea unui guvern. In acelasi timp, toate partidele parlamentare trebuie sa stea la masa in prima zi ca sa stabileasca, daca nu altceva, conducerea Camerelor, conform algoritmului constitutional. Asta o vom discuta, dar nu guvern cu domnia sa”, a declarat Vasile Blaga la Romania Tv. Intrebat daca, in cazul in care USL va obtine la alegerile parlamentare 49% si PDL peste 20%, va inainta oficial o propunere PNL pentru formarea guvernului, Blaga a raspuns: ”Garantat, da”, scrie EVZ.

Care este strategia fiscala a UDMR. Reducerea TVA si a contributiilor sociale, mentinerea cotei unice, dar si introducerea unei taxe de solidaritate pentru cei foarte bogati sunt elementele – cheie ale strategiei UDMR. UDMR renunta la discursul predominant etnic pentru a oferi strategii generale care privesc intreaga societate romaneasca. Si asta pentru ca, in contextul in care, pentru prima data in istorie, UDMR se confrunta cu concurenta pentru voturile maghiarilor din partea PPMT, liderii maghiarilor incearca sa castige si voturi de la romani. Iar reducerea fiscalitatii reprezinta una dintre principalele mize ale UDMR. Presedintele UDMR, Hunor Kelemen, a prezentat la Cluj principalele elemente din strategia fiscala a Uniunii, anunta Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro