Politic Show: Cine sunt oamenii "viitorului presedinte al Romaniei"; Voinescu: In PDL este nevoie de o schimbare si oamenii au inteles acest lucru; Nastase ii da lectii de Constitutie lui Antonescu; Mihai Stanisoara, vicepresedinte PDL: "Liderii USL sunt de nivelul ligii secunde"
Mihai Stanisoara, vicepresedinte PDL: „Liderii USL sunt de nivelul ligii secunde”. Cum arata actualitatea politica a momentului vazuta prin ochii unui lider PDL? Ce inseamna sa fii democrat-liberal in aceste zile, cand protestatarii contesta tot ceea ce a constituit actiunea guvernamentala in ultimii trei ani? Ce sfaturi i-ar da premierului, care este starea partidului si ce parere are despre comportamentul Opozitiei? Vicepresedinte al PDL si lider al filialei Mehedinti, senatorul Mihai Stanisoara, fost consilier prezidential pe probleme de Securitate Nationala in perioada 2007-2008, apoi Ministru al Apararii in perioada 2008 – 2009, a acordat EVZ un interviu despre temele fierbinti ale momentului.
Voinescu: In PDL este nevoie de o schimbare si oamenii au inteles acest lucru. Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat ca „in PDL este nevoie de o schimbare si oamenii au inteles acest lucru”, aratand ca „lumea s-a saturat de politicieni care cred ca persoana lor este importanta”. Voinescu a spus ca, atunci cand este vorba de schimbare, oamenii se gandesc la nume, dar a apreciat ca „nu numele rezolva problemele”, ci este nevoie de o schimbare profunda, inclusiv in celelalte partide politice. „Nu schimbarea lui Ionescu cu Popescu rezolva problemele, este vorba despre schimbarea felului de a fi in politica. Felul in care s-a facut politica in ultimii 20 de ani in aceasta tara a ajuns la capat. Lumea s-a saturat de politicieni pentru care cel mai important lucru este legat de ei insisi”, a spus Sever Voinescu. El a aratat ca si in PDL sunt oameni care cred ca persoana lor este cea mai importanta, anunta Gandul.
Nastase ii da lectii de Constitutie lui Antonescu. Liberalul Crin Antonescu a sustinut ca la anticipate se poate ajunge prin demisia tuturor parlamentarilor. „Gresit!”, i-a transmis liderul PSD Adrian Nastase. Sesiunea parlamentara extraordinara, convocata astazi, ii gaseste pe liderii Opozitiei pe pozitii diferite. Presedintele PNL, Crin Antonescu, este ferm convins ca anticipatele ar putea fi provocate prin demisia tuturor parlamentarilor. Dar Adrian Nastase are o alta parere. Presedintele Consiliului National al PSD i-a spus sefului liberalilor ca demisia parlamentarilor nu ar declansa alegeri anticipate, asa cum doreste Opozitia, ci doar partiale in colegiile respective, cu mandat pana la finalul actualei legislaturi, informeaza Adevarul.
Cum isi pregateste Sorin Oprescu retragerea din politica. De mai bine de o luna, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a intreprins o serie de demersuri prin care isi asigura cariera pentru atunci cand nu va mai fi primarul Bucurestiului. Personalitati din lumea medicala vorbesc deja despre momentul iesirii lui Oprescu din politica. Integral in Romania Libera.
Cine sunt oamenii „viitorului presedinte al Romaniei”. Poporul OTV a avut primul congres al partidului. La Palatului Parlamentului a urcat pe scena si Florin Huidu, tatal lui Serban Huidu, care a intrat in partid, „pentru ca e vremea poporului”. Sala Palatului Parlamentului a fost plina ochi, sambata, de oamenii poporului. Doamnele care au facut nopti albe analizand la OTV dansurile profesoarei porno sau melodiile celebrei Roxy Manelista au sarit din capot in rochia de cumatrie si au urcat intr-un suflet scarile Casei Poporului, ca sa-l aplaude pe domnul Dan, seful Partidului Poporului. Macaragii, excavatoristi, lacatusi si mecanici in retragere, care s-au plictisit de meserie si au prins scarba de salopeta, au scos costumele de la naftalina si au venit la Bucuresti sa spuna ca OTV e viata lor, iar domnul Dan „un om de treaba”. Pe scena, alaturi de Dan Diaconescu a urcat si Florin Huidu, tatal lui Serban Huidu. „Acest om, Dan Diaconescu, e unul simplu, din popor, care a reusit sa construiasca ceva in jurul sau cu ajutorul prietenilor, printre care ma numar. Nu este escroc. Poate ca a exagerat putin cu Elodia, dar a reusit sa-si faca un capital de imagine, nu cu bani, cum au facut altii, ci prin niste emisiuni”, a declarat, pentru EVZ, Florin Huidu, presedintele PP-DD, sector4, anunta EVZ.
Ce sanse are USL sa obtina sanctionarea Romaniei de catre UE? Celebrul articol 7 al Tratatului UE, devenit motiv de disputa intre Opozitie si Putere, ce prevede sanctiuni pentru tarile Uniunii Europene care nu respecta regulile democratice, nu a fost pus, pana in prezent, niciodata in aplicare. Demersul e unul greoi si presupune probe incontestabile care sa arate ca in tara respectiva s-au produs derapaje puternice. Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a sustinut saptamana trecuta ca va fi organizata o dezbatere publica in Parlamentul European „cu privire la derapajele democratice din Romania” si avertiza ca in cazul in care derapajele democratice vor continua, „se poate invoca articolul 7 al Tratatului UE”. Cu repercusiuni puternice pentru tara in cauza, articolul 7 din Tratatul de la Lisabona a devenit, astfel, in ultimele zile motivul major de disputa intre Putere si Opozitie, informeaza Romania Libera.