Sari direct la conținut

Politic show: DNA ancheteaza un posibil trafic de influenta, savarsit de Gabriel Oprea; Am vorbit cu Mugur Mihaescu despre cum a ajuns consilierul Gabrielei Firea; Moldova. Fragilitatea proiectului de tara si nevoia de europenizare

HotNews.ro
Politic show, Foto: Colaj foto
Politic show, Foto: Colaj foto

DNA ancheteaza un posibil trafic de influenta, savarsit de Gabriel Oprea. DNA a inceput, in data de 7 iulie a.c., urmarirea penala in rem cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta, intr-un dosar deschis in baza unei plangeri penale impotriva lui Gabriel Oprea, fost ministru al Apararii, si a lui Neculai Ontanu, fost primar al sectorului 2. Procurorii anticoruptie au fost sesizati de catre Julian Rosengren, reprezentant al „Romanian Imprisonment Watch” (RIW), o organizatie neguvernamentala specializata in drepturile omului cu sediul in Suedia, scrieRomania Libera.

Am vorbit cu Mugur Mihaescu despre cum a ajuns consilierul Gabrielei Firea. Mugur Mihaiescu a hotarat de ceva ani sa patrunda in lumea politicii locale, iar acum o zi a reusit performanta de a fi numit „consilierul pentru Centrul Istoric al Bucurestiului” al Gabrielei Firea. VICE: Cum de v-a propus Asociatia Comerciantilor din Centrul Istoric tocmai pe dumneavostra pentru aceasta functie? Mugur Mihaescu: Eu sunt unul dintre membrii fondatori, un om care s-a zbatut foarte mult pentru Centrul Istoric si am dovedit-o prin ceea ce am facut acolo, impreuna cu asociatia, potrivitVice.

Moldova. Fragilitatea proiectului de tara si nevoia de europenizare. Factorul major care alimenteaza perceptia negativa fata de sustenabilitatea tarii pe termen lung este migratia, iar in particular cea a tinerilor. Anume aceasta diminueaza certitudinea fata de viitor. Posibil, tentatia de a parasi tara ar fi mai rezervata, daca modalitatile de a abandona tara nu s-ar fi diversificat si simplificat atat de puternic in ultimii ani. Proximitatea de piata de munca din Europa si urgentarea procesului de restabilire a relatiilor civile dintre cetatenii Moldovei cu Romania (redobandirea cetateniei) reprezinta niste circumstante naturale care faciliteaza migratia, noteazaContributors.

Preocuparile diplomatiei romanesti. La Bucuresti a inceput astazi Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane la care a fost invitat si ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto. Ministrul de externe a dat impresia ca acorda o importanta speciala relatiilor bilaterale, inclusiv in interiorul Uniunii Europene, si ca se orienteaza cu precadere catre vecinatatile Romaniei. Daca relatia „mare” cu Germania, Franta si Statele Unite a fost lasata in seama presedintelui, ministrul de externe a preluat misiunea mai modesta de a trata cu vecinii, poate cea mai importanta vizita a sa fiind la Budapesta. A cautat oare ministrul roman de externe o apropiere de politica Grupului de la Visegrad? Mai curand nu, dar va fi dorit, in schimb, sa reinnoiasca legaturile cu Ungaria in asa chip, incat sa poata avea deschideri diplomatice daca evolutiile europene vor lua subit un curs nou, informeazaDeutsche Welle.

Romania o ia pe urmele Poloniei. La Bucuresti are loc o reforma controversata a justitiei, prin care Guvernul incearca sa obtina controlul asupra justitiei. Varsovia, aflata deja la un alt nivel, se cearta cu Uniunea Europeana, care se opune subordonarii justitiei in aceasta tara. De cand Guvernul de la Bucuresti cocheteaza cu iliberalismul practicat in Polonia de catre formatiunea national-populista „Dreptate si Justitie” (PiS), apele s-au involburat in Romania. In seara zilei de duminica, in fata sediului Guvernului au protestat circa 3.000 de persoane. Si in alte orase din tara, oamenii au iesit in strada, scrie cotidianul austriac Die Presse, conformEuractiv.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro