Sari direct la conținut

Politic Show: Dragnea, despre interceptari: E vorba de capacitatea statului de a investiga eficient, dar si de drepturile cetatenilor; Senatoarea Cristiana Anghel, lovita in plenul Senatului de un steag facut cadou de Ilie Nastase; Cine ii ia locul lui Iohannis la Sibiu?

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Dragnea, despre interceptari: E vorba de capacitatea statului de a investiga eficient, dar si de drepturile cetatenilor Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, la Buzau, ca din dezbaterea privind interceptarile institutiile statului trebuie sa iasa „mai intarite” si sa poata investiga in conditii eficiente, iar cetatenii sa stie ca drepturile si libertatile fundamentale „nu le vor fi calcate in picioare”. Liderul social-democrat a precizat, intr-o conferinta de presa, ca in opinia sa si a PSD este de o importanta majora ca institutiile care lupta contra infractionalitatii sa nu-si piarda capacitatea de a-si desfasura misiunile pe care le au, dar, pe de alta parte, cetatenii trebuie sa stie ca nu le vor fi incalcate oricum si oricand drepturile si libertatile fundamentale, scrie Adevarul.

Senatoarea Cristiana Anghel, lovita in plenul Senatului de un steag facut cadou de Ilie Nastase enatorul UNPR Ilie Nastase a vrut sa-i ofere luni in plenul Senatului colegei sale, Cristiana Anghel (ALDE), un steag, pe care l-a rezemat de fotoliul acesteia, insa steagul a cazut in capul sau, fara sa o loveasca. „Nu m-a lovit. Chiar daca ma lovea, nu conta pentru ca intentia domnului Nastase a fost extraordinar de buna, ma bucur ca ma apreciaza si nici nu m-a suparat. (…) Eu am precum pisica noua vieti, nu patesc nimic, nu mizati pe faptul ca as pati ceva”, a declarat Anghel dupa sedinta de plen, anunta Gandul.

Cum ar putea partidele mici sa rastoarne candidatii mari MP, ALDE, M10 si UNPR ar putea influenta rezultatele alegerilor locale, aliantele pentru PSD si PNL cu acestea fiind vitale indiferent daca alegerile se vor desfasura intr-un tur sau doua. Cu exceptia liberalilor – care au anuntat numele deputatului Ludovic Orban -, nici PSD si nici partidele mici nu si-au oficializat inca aspirantii pentru cele mai importante primarii din tara, si cu atat mai putin candidatii din Bucuresti, scrie EVZ.

Partidele mici vor ramane si anul acesta mici Vom pierde si anul acesta mult invocata sansa de a innoi clasa politica cu oameni tineri si corecti – e tot mai clar pe masura ce se apropie ziua alegerilor locale. Daca in timpul protestelor de strada din octombrie anul trecut „primenirea” politicii romanesti parea in sfarsit o posibilitate tangibila, acumulandu-se entuziasmul necesar pentru o astfel de miscare, ceea ce se intampla acum la Bucuresti si la Iasi ne arata ca, din pacate, schimbarea nu se va produce nici in 2016, scrie Romania Libera.

Cine ii ia locul lui Iohannis la Sibiu? Principalele formatiuni politice din Sibiu si-au anuntat candidatii pentru fotoliul de primar al Sibiului, ocupat mult timp de actualul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis. Balanta nu pare sa incline, insa, spre candidatul partidului care l-a propulsat pe Iohannis la Cotroceni. Razvan Pop (34 de ani), seful autosuspendat al Directiei pentru Cultura Sibiu, este propunerea liberalilor pentru Primaria Sibiu. Dar potrivit sondajului realizat de PNL la finele anului trecut, Razvan Pop are mult de recuperat pentru a deveni un contracandidat serios pentru Astrid Fodor (62 de ani), reprezentanta Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Actualul viceprimar care a primit atributii de primar dupa plecarea lui Iohannis era creditata cu doua treimi din intentiile de vot, arata surse politice, anunta EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro