Sari direct la conținut

Politic Show: Pe unde s-au plimbat parlamentarii in 2011. Vezi cum justifica alesii deplasarile exotice de zeci de mii de lei; USL face alegeri deschise. De iesit, iese cine trebuie; Kelemen: Remanierea e atributul premierului; cand voi fi eu premier, atunci o sa anunt eu remanierea; Cum il izoleaza Ponta pe Vanghelie

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

USL face alegeri deschise. De iesit, iese cine trebuie. Testarea preliminara a candidatilor USL prin organizarea unor alegeri deschise se vrea un boom de imagine pentru partidele din opozitie. Surse din cadrul USL sustin ca unii parlamentari in functie, cu relatii mai reci cu liderii celor doua partide, se tem ca rezultatele acestor testari preelectorale ar putea fi folosite de Victor Ponta si Crin Antonescu pentru a curata viitoarele liste cu candidati de cei considerati indezirabili, situatie care ar putea isca framantari si tensiuni in randurile PSD si PNL. Ideea organizarii unor alegeri preliminare pentru selectarea celor mai buni candidati pentru locale si parlamentare nu este una originala. PDL a anuntat o masura similara, iar fostul lider social-democrat, Adrian Nastase a incercat sa o foloseasca in 2004. Popularizata in mass-media, initiativa lui Nastase a saltat temporar partidul in sondaje, scrie EVZ.

Pe unde s-au plimbat parlamentarii in 2011. Vezi cum justifica alesii deplasarile exotice de zeci de mii de lei. Pakistan, Tadjikistan, Qatar, Congo, China, Cambodgia, Coreea, Vietnam, Senegal sau Panama… Nu sunt destinatiile propuse de vreo agentie de turism exclusivista, ci cateva dintre tarile vizitate de senatori si deputati pe parcursul primelor zece luni ale anului 2011. Bineinteles, destinatiile mentionate s-au adaugat deja „banalelor” Franta, Belgia, Germania, Elvetia si SUA. Doar in luna octombrie (ultima luna pentru care sunt prezentate cheltuielile alesilor), senatorii si deputatii au intreprins 63 de „vizite de lucru” si au cheltuit aproape 470.000 lei (deputatii – 280.265 lei, senatorii – 189.620 lei). In unele cazuri, nici macar nu au cautat vreun pretext (adunare, conferinta etc.) pentru plecare. Scrie doar „vizita oficiala”, eventual sub „umbrela” relatiilor bilaterale internationale, anunta Romania Libera.

Kelemen: Remanierea e atributul premierului; cand voi fi eu premier, atunci o sa anunt eu remanierea. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, ca „nu se pune problema” remanierii unor ministri UDMR, iar remanierea este atributul premierului. El a facut aceste afirmatii, intr-o conferinta de presa, intrebat daca are informatii privind o eventuala remaniere a unor ministri ai Uniunii. „Sunt convins ca premierul va face remanierea la momentul potrivit – la inceputul anului, la sfarsitul anului, cand doreste el. Este atributul premierului si sunt convins ca va face exact atunci cand trebuie facut si fara sa fie facut un anunt antemergator remanierii. Cand va iesi premierul cu acest subiect, atunci va face si remanierea. Nu pot sa spun eu, nu ar fi corect fata de colegii mei din Cabinet sa-mi dau cu parerea despre unii sau despre altii. Este atributul premierului, cand o sa fiu eu premier, atunci o sa va anunt eu despre remaniere”, a mai declarat Kelemen, informeaza Gandul.

Cum il izoleaza Ponta pe Vanghelie. Seful PSD vrea sa ii elimine din functii pe apropiatii primarului sectorului 5 pentru a-i diminua controlul asupra organizatiei Bucuresti. Liderul PSD, Victor Ponta, vrea sa il lase pe Marian Vanghelie fara posibilitati de manevra in organizatia Bucuresti si incearca sa ii scoata din carti apropiatii. De cealalta parte a baricadei, Marian Vanghelie planuieste sa provoace plecarea mai multor apropiati din PSD catre UNPR. Actiunea ar putea culmina cu plecarea lui Vanghelie la partidul condus de Gabriel Oprea. Disputa dintre Ponta si Vanghelie este mai veche, iar punctul ei culminant a fost debarcarea primarului sectorului 5 din fruntea PSD Bucuresti, petrecuta in vara anului trecut, scrie Adevarul.

Ministrul Traian Igas, despre politistii spagari, tortionari si proxeneti: „Astia sunt…”! Politisti care fura benzina din dotare, politisti care iau spaga la frontiera sau cei care bat in arest. Sunt cazuri care au patat sistematic imaginea oamenilor legii. Cel de ieri, instrumentat de DGA, va ramane si el, cu siguranta, o pata pe uniforma angajatilor Ministerului de Interne. Capii Politiei spun ca acesta este reversul medaliei, daca vrei sa faci curat in ograda proprie. In timp ce ministrul Traian Igas arata ca a fost surprins sa afle ca numarul politistilor corupti este inca mare, seful Politiei, chestorul Liviu Popa, dar si cel al Politiei Capitalei, chestorul Vasile Viorel, sunt de parere ca procentul este, totusi, unul mic. Iata cum explica situatia ministrul Igas, intr-un scurt interviu, pentru EVZ.

Badea: E nevoie de o dezbatere ampla a propunerii de introducere a dreptului de vot de la 16 ani. Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea a declarat, marti, la Targu Mures, unde a participat la Consiliul National al Elevilor, ca este nevoie de o dezbatere ampla a propunerii de introducere a dreptului de vot de la 16 ani. Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea a declarat ca ministerul pe care il reprezinta „este parte a oricarei dezbateri care priveste o modificare de acest gen”, adaugand ca propunerea de introducere a dreptului de vot de la 16 ani presupune modificarea legii electorale. Badea a facut aceste declaratii dupa ce o serie de delegati la Adunarea Generala a Consiliului National al Elevilor (CNE), care are loc la Targu Mures, s-au declarat in favoarea propunerii de introducere a dreptului de vot incepand cu varsta de 16 ani, afirmand ca tinerii pot vota responsabil si la aceasta varsta, mai ales daca in prealabil au loc campanii de informare a lor, informeaza Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro