Sari direct la conținut

Politic show: Veselie la Antena 3, dupa ce Mirel Palada l-a batut pe Mihai Gotiu; Toate zonele din Europa in care e mai greu sa ceri mici in limba ta decat in Odorheiul Secuiesc; Vantul European si Starea Uniunii

HotNews.ro
Politic show, Foto: Colaj foto
Politic show, Foto: Colaj foto

Veselie la Antena 3, dupa ce Mirel Palada l-a batut pe Mihai Gotiu. Mircea Badea, Serban Nicolae, Bogdan Diaconu, Sorin Rosca Stanescu si Mirel Curea au fost printre cei care fie au luat in deradere, fie au aprobat de-a dreptul agresiunea lui Mirel Palada asupra lui Mihai Gotiu. Presedintele PRU, Bogdan Diaconu, a fost printre cei mai ferventi sustinatori ai sociologului pesedist. „Bravo, Mirel Palada! Asa merita toti tradatorii de la USR care au ales sa apere interesele lui Soros si ale strainilor impotriva intereselor romanilor!”, a scris Bogdan Diaconu pe Facebook, scrie Romania Libera.

Toate zonele din Europa in care e mai greu sa ceri mici in limba ta decat in Odorheiul Secuiesc. Dupa povestea cu micii in secuime, am zis sa vad cum este cu limbile regionale si care este situatia lor legala in alte tari ale Europei. Astfel, in Flandra, una din cele trei entitati care formeaza tara numita Belgia, folosirea limbii franceze este interzisa oficial. Flandra nu recunoaste minoritatea francofona, iar din acest motiv Belgia nu a semnat Carta Europeana a Limbilor Regionale si Minoritare a Consiliului Europei; Consiliul Europei chiar a facut o ancheta in Belgia, tara care adaposteste principalele institutii europene, noteaza Vice.

Vantul European si Starea Uniunii. Asa cum ne obisnuieste in fiecare an, Presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker si-a sustinut discursul privind starea Uniunii in sala plenara a Parlamentului European din Strasbourg. Momentul ales, 13 septembrie, deschide oficial noul an de lucru al institutiilor europene si este marcat de prima reuniune plenara a Parlamentului European. Discursul a fost unul pozitiv, complex si totalmente diferit fata de cel precedent, asa cum a recunoscut insusi Juncker, amintindu-si momentele grele prin care a trecut Uniunea anul trecut in urma atacurilor teroriste si apelul lui pentru o Europa care protejeaza, potrivit Contributors.

Ce a mai ramas din Europa cu doua viteze. Daca trecem peste stilul conciliant al presedintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker, observam ca propunerile sale nu simplifica, in cele din urma, sarcina nimanui. Jean-Claude Juncker a incercat miercuri, la Strasbourg, sa arunce o punte intre Est si Vest, propunand o versiune care contrazice in destule privinte proiectul Europei cu doua viteze. La Bucuresti acest aspect a fost remarcat, fireste, de presedintele Klaus Iohannis, care a salutat cu promptitudine orientarea presedintelui Comisiei Europene. Dar ecuatia europeana nu devine astfel mai simpla, ba, poate, dimpotriva. Prin urmare, propunerea presedintelui Comisiei de la Bruxelles pune o frana acestor proiecte care parusera sa ia avant dupa decizia Marii Britanii de a parasi Uniunea, conform Deutsche Welle.

Scrisoare comuna a 4 ministri de Externe privind eliminarea predarii in limba materna din Ucraina. Ministrii de Externe din Romania, Ungaria, Bulgaria si Grecia au transmis omologului ucrainean o scrisoare comuna prin care au exprimat ingrijorarea si profundul regret fata de adoptarea de catre Rada a proiectului de Lege a Invatamantului. Scrisoarea semnata de Teodor Melescanu, alaturi de omologii sai din Bulgaria, Ekaterina Zakharieva, din Grecia, Nikos Kotzias si din Ungaria, Peter Szijjarto, a fost transmisa si Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjᅢrn Jagland, si Inaltului Comisar al OSCE pentru Minoritati Nationale, Lamberto Zannier, anunta MAE, informeaza Euractiv.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro