Sari direct la conținut

Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, ales vicepreşedintele European Patient Forum

HotNews.ro
Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, ales vicepreşedintele European Patient Forum

​Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, a fost ales în funcția de vicepreședinte a European Patient Forum, în urma alegerilor desfășurate în cursul săptămânii trecute, a anunțat marți Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, într-un comunicat.

Radu Gănescu a ocupat anterior funcția de trezorier al organizației pentru două mandate succesive, începând din anul 2014.

Din board-ul European Patient Forum fac parte pentru prima dată în istoria acestei organizații doi români. În urma alegerilor pentru board desfășurate în luna aprilie, a fost aleasă în funcția de trezorier Gabriela Tănăsan, din partea European Network for (ex)-Users and Survivors of Psychiatry, precizează Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.

Din boardul EPF mai fac parte Marco Greco – președinte, Stanimir Hasurdjiev, Hilkka Karkkainen, Elisabeth Kasilingam, Marzena Nelken, Cor Oosterwijk și Michal Rataj.

„Este o onoare și pentru mine și pentru COPAC să fiu ales într-o astfel de funcție. În ultimii ani, colaborarea COPAC cu organizații din alte țări și cu rețelele europene a fost tot mai strânsă. Sper ca toate proiectele și colaborările la nivel european să susțină accesul pacienților la tratamente și îngrijiri medicale de o calitate tot mai bună”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

COPAC este singura organizație membră a European Patient Forum, unde a fost primită în 2010.

European Patients Forum este o organizație-umbrelă la nivel european, care susține drepturile pacienților din întreaga Europă. EPF numără 72 membri, reprezentând organizații ale pacienților cu boli cronice la nivel național și european.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro