Sari direct la conținut

Prima clasă în sistem dual în domeniul aerospațial din București va fi înfiinţată din toamnă

HotNews.ro
Romaero, Foto: romaero.com
Romaero, Foto: romaero.com

Prima clasă de învățământ în sistem dual în domeniul aerospațial din București va fi înfiinţată din această toamnă printr-un parteneriat între ROMAERO S.A. și Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă”. Începând cu anul școlar 2019-2020, elevii care au finalizat clasa a VIII-a și optează pentru un domeniu tehnic vor putea candida pentru unul dintre cele 14 locuri disponibile pentru calificarea profesională „Lăcătuș construcții structuri aeronave”.

Pe parcursul celor 3 ani de studii, formarea elevilor se va desfășura atât în unitatea de învățământ, cât și la sediul companiei, anunţă un comunicat de presă.

Elevii vor primi lunar o bursă de la stat de 200 de lei, iar alţi 200 de lei vor fi asiguraţi de ROMAERO S.A, care în plus va asigura și echipamentele de lucru și de protecție, examinările de medicină a muncii, precum și alte beneficii care să încurajeze și să recompenseze performanța elevilor.

„Cea mai valoroasă resursă a companiei noastre este cea umană. Rezultatele investițiilor noastre în oameni se văd astăzi atât în structura personalului, cu o vârstă medie care a scăzut de la 53 la 46 de ani, cât și în creșterea productivității muncii și, corelativ, a câștigurilor nete ale salariaților noștri. Prin politica actuală de resurse umane a companiei demonstrăm că buna pregătire și profesionalismul pot fi apreciate și remunerate corect și în România, iar tinerii noștri își pot construi o carieră de succes în țară. Acest program ne ajută să eficientizăm întregul proces de recrutare și să facilităm tranziția de la școală la munca pe care tinerii și-o doresc și care li se potrivește”, a declarat Remus Vulpescu, director general al ROMAERO S.A, citat în acest comunicat.

Acesta a mai spus că programul de anul acesta va fi unul pilot şi va fi extins şi la alte specializări.

„Din păcate, lipsa unui sistem de îndrumare vocațională a elevilor face de multe ori ca aceștia să își aleagă un parcurs profesional la întâmplare, care nu le oferă oportunitatea de a-și pune în valoare potențialul și care nu este în acord cu cerințele actuale ale pieței muncii, creând astfel un deficit de forță de muncă în domenii de altfel ofertante. Privim acest program ca pe unul pilot, urmând să îl extindem și la alte specializări, în acord cu nevoile companiei.”, a mai spus Remus Vulpescu.

Prin acest program, ROMAERO S.A. îşi propune să recruteze forţă de muncă pentru industria aerospaţială şi de apărare.

La finalizarea programului de 3 ani, absolvenții învățământului dual vor obține un certificat de calificare profesională în meseria de lăcătuș construcții structuri aeronave, recunoscut în Uniunea Europeană.

Ei vor putea opta pentru a obține un loc de muncă în cadrul ROMAERO S.A. pe poziția de muncitor calificat sau pentru a-și continua parcursul educațional până la Bacalaureat și, dacă doresc, studii universitare în domeniul ingineriei aerospațiale sau în alte domenii.

În ultimul an, compania a angajat 247 de specialiști de toate nivelurile, de la ingineri la muncitori calificați. Înscrierile în programul de învățământ dual derulat de ROMAERO S.A. și Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă” vor fi deschise începând cu luna iunie.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro