Sari direct la conținut

Primul sarut – factor decisiv intr-o poveste de dragoste

HotNews.ro

La fel ca si o poza, un sarut valoreaza cat o mie de cuvinte. Desi este vazut ca un prim pas intr-o relatie, sarutul poate fi mult mai important decat s-ar astepta cineva. Potrivit unui studiu efectuat de o echipa de ceretatori de la Universitatea Albany, Statele Unite, in multe cazuri, viitorul unei povesti de dragoste depinde in mod esential de primul sarut.

In timp ce barbatii nu acorda foarte multa importanta acestui gest, femeile il considera o modalitate pentru a analiza compatibilitatea cu viitorul partener. Printr-o analiza complexa a sarutului, femeia poate afla cat de romantic este iubitul ei.

Un “sarut reusit“ o va convinge ca partenerul este potrivit pentru ea si va vedea relatia din alta perspectiva, una mai stabila, de lunga durata. De asemenea, femeia considera sarutul ca un excelent remediu antistres.

La polul opus se afla barbatii, care nu trateaza cu aceiasi importanta sarutul. Desi ar putea fi o sursa de informatii hormonale, pentru barbati sarutul nu ramane decat preludiul pentru sex. In cazul lor, studiul a mai aratat ca acestia nu au prea multe pretentii referitoare la persoana cu care se saruta sau cu care doresc sa aiba relatii intime.

Potrivit doctorul Gordon Gallup de la Universitatea Albany, Statele Unite, “primul sarut are o importanta colosala pentru o relatie romantica si poate un factor decisiv in incheierea ei”.

Mai putin de 50% dintre femei sunt dispuse sa faca sex cu un barbat fara a primi un sarut inainte, si cu toate astea nu tolereaza usor folosirea limbii intr-un sarut la prima intalnire.

Odata ce relatia devine stabila, barbatii isi arata din ce in ce mai putin interesul sa-si sarute partenera, in timp ce femeia continua sa-si “sufoce” iubitul cu pupici. De asemenea, ele sunt dispuse sa-si sarute partenerul dupa o partida de sex, in timp ce barbatii recurg destul de rar la un asemenea gest.

La studiul au participat peste 1000 de persoane, cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani, in marea lor majoritate studenti.

Surse: BBC News, telegraph.co.uk

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro