Sari direct la conținut

Producătorii asiatici de electronice sunt în fața unei dileme, din cauza sancțiunilor aplicate Rusiei

HotNews.ro
Sanctiuni impotriva Rusiei, Foto: Designer49, Dreamstime.com
Sanctiuni impotriva Rusiei, Foto: Designer49, Dreamstime.com

​Sancțiunile comerciale aplicate de SUA pentru produsele care ajung în Rusia și conțin și tehnologie americană îi pun în dificultate pe marii producători asiatici de electronice, arată o analiză Financial Times.

Samsung, Sony, LG, Lenovo sau Asus analizează texte de lege vagi uneori, pentru a fi sigure că nu încalcă sancțiunile aplicate de SUA Rusiei, în urma invadării Ucrainei.

Uriașa industrie de electronice din Asia caută moduri de a se asigura că, prin continuarea vânzărilor în Rusia, nu încalcă sancțiuni impuse de SUA, sancțiuni care ar putea să se aplice la aproape orice a fost construit și cu tehnologie americană. Astfel, ar putea fi afectate o mulțime de echipamente, de la smartphone-uri și echipamente telecom, până la PC-uri și console.

Textele ce însoțesc sancțiunile sunt uneori vagi și nu este clar ce categorii sunt incluse, mai ales că sunt doar câteva zile de când aceste sancțiuni au fost anunțate, iar marile companii au luat legătura cu echipe de juriști care analizează totul, pentru a vedea dacă există riscul ca interdicțiile să fie încălcate.

Prezența marilor companii tech este semnificativă în Rusia: Samsung și Xiaomi vând bine acolo pe piața smartphone-urilor, Acer și Asus au cote mari la laptop-uri, iar LG Electronics nu doar că vinde electrocasnice, dar are și asamblare.

Documentele au fost interpretate diferit, unii spun că doar anumite produse pot fi supuse sancțiunilor, alții că toate cele care sunt vândute civililor NU pot fi sancționate.

O variantă spune că PC-urile ultra-performante cu procesoare grafice ultra-avansate ar putea fi incluse la capitolul produselor sancționate, logica fiind că terminalele cu putere mare de computing ar putea fi folosite în scopuri militare în Rusia.

Unele companii au ales să păstreze tăcerea și refuză să dea orice fel de informație despre operațiunile din SUA, în timp ce altele au ales pentru un timp să nu mai vândă în Rusia, pentru a nu risca nimic.

Sursa foto: Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro