Sari direct la conținut

Productia industriala a scazut cu 3% in luna octombrie

HotNews.ro

Productia industriala a scazut in luna octombrie cu 3% fata de aceeasi luna a anului trecut, pe fondul diminuarii activitatii in industria prelucratoare, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Comparativ cu luna anterioara, productia industriala a scazut cu 0,7%.

Productia in sectorul energiei electrice si termice, gaze si apa si industria extractiva au crescut in luna octombrie cu 11,8%, respectiv 6,2% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, insa aceasta a scazut cu 4,6% in industria prelucratoare, ceea ce a dus la o comprimare a productiei industriale pe total cu 3%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de capital (-12,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-8,1%) si industria bunurilor intermediare ( -6,9%) si cresteri in industria bunurilor de uz curent (+5,2%) si industria energetica (+3,7%).

Comparativ cu luna precedenta, productia industriala a inregistrat o scadere pe ansamblu cu 0,7%, determinata, de asemenea, de diminuarea productiei in industria prelucratoare, cu 1,3%. Energia electrica si termica, gaze si apa si industria extractiva au crescut cu 5,4%, respectiv cu 1,4%.

In ceea ce priveste marile grupe industriale, s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de uz curent (-4,5%) si industria bunurilor de capital (-1,3%) si cresteri in industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,9%), industria energetica (+3,5%) si industria bunurilor intermediare (+0,6%).

In primele zece luni ale anului, productia industriala a avansat cu 3,9%, crestere sustinuta de toate sectoarele de activitate. Astfel, sectorul energiei electrice si termice, gaze si apa a urcat 8,8%, industria prelucratoare a crescut cu 3,9% si industria extractiva a avansat cu 0,7%.

Ajută-ne să facem HotNews mai bun
Vrem să aflăm ce subiecte sunt importante pentru tine și cum putem îmbunătăți HotNews. Am pregătit un chestionar a cărui completare durează 5 minute şi care e anonim, dacă nu vrei să ne laşi adresa de mail. Nu e obligatoriu să răspunzi la fiecare întrebare, deși ne-am bucura. Orice contribuție ne ajută să luăm decizii mai bune.
Formular Feedback
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro