Sari direct la conținut

Raport IPP: Dan Pasat, Iulian Iancu si Crin Antonescu, in topul absentelor din Parlament

HotNews.ro

Deputatii Iulian Iancu (PSD), Dan Pasat (PDL) si senatorul PNL Crin Antonescu se afla in topul celor mai slabe prezente la votul final din cele doua camere ale Parlamentului in sesiunea februarie – iunie 2011, releva un raport intocmit de Institutul pentru Politici Publice (IPP) dat publicitatii luni si citat de Agerpres. IPP a realizat si un clasament al initiativelor legislative depuse de parlamentari, dar si al eficientei acestora. Astfel, dintre toti deputatii, Dan Pasat (PDL) si Marin Bobes (PSD) nu au niciun proiect devenit lege in perioada actualului mandat.

Dan Pasat

Dan Pasat

Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

In topul absentelor de la Camera Deputatilor se plaseaza Iulian Iancu (133 de prezente din 429 de voturi finale, avand un procent de 30,3%), Dan Pasat (31%) si Mihai Voicu-PNL (33,6%).

In topul prezentei, 15 deputati intrunesc un grad de prezenta de 100%, printre ei numarandu-se si Roberta Anastase (PDL).

In cazul ministrilor-deputati, cele mai bune prezente le-au avut Gheorghe Ialomitianu (65,5%), Valeriu Tabara (40,3%) si Laszlo Borbely (38,9%), iar cele mai slabe – Kelemen Hunor (12,6%), Elena Udrea (21,9%) si Gabriel Oprea (23,3%).

Crin Antonescu – al treilea de la coada la prezenta din Senat

La voturile finale din plenul Senatului, cele mai slabe prezente au inregistrat Ion Vasile (PNL – 78 de prezente din 384 de voturi finale, avand un procentaj de 20,3%, Gheorghe Saghian (26,8%) si Crin Antonescu (27,3%), iar cele mai bune – David Gheorghe (PDL – 99,2%), Ion Ruset (PDL – 98,2%) si Ion Bara (PDL – 95,8%).

Crin Antonescu

Crin Antonescu

Foto: Agerpres

In cazul ministrilor-senatori, cele mai bune prezente le-au avut Traian Igas (31%) si Cseke Attila (28%), iar cele mai slabe, Marko Bela (18%) si Ion Ariton (23%).

Deputatului independent Mircia Giurgiu – 80 de proiecte si 324 de initiative in intreg mandatul, din care doar 8,3% dintre initiative (27) au devenit legi

IPP a realizat si un clasament al initiativelor legislative depuse de parlamentari, dar si al eficientei acestora.

In sesiunea februarie – iunie 2011, cele mai multe initiative legislative ii apartin deputatului independent Mircia Giurgiu (80), urmat de Marius Cristinel Dugulescu de la PDL (42) si Florin Iordache de la PSD (32).

IPP subliniaza ca un numar extrem de ridicat de initiative depuse per sesiune nu reprezinta neaparat o activitate eficienta.

De exemplu, deputatul Mircia Giurgiu a depus, in sesiunea februarie – iunie 2011, 80 de proiecte si 324 de initiative in intreg mandatul, insa, in termeni de eficienta, doar 8,3% dintre initiative (27) au devenit legi.

Din punct de vedere al eficientei legislative, prima pozitie este ocupata in continuare de deputatul PSD Ion Dumitru (20,4% eficienta), urmat de Constantin Chirila de la PDL cu 13% si de deputatul PSD Marian Ghiveciu cu 12,7%.

Dan Pasat si Marin Bobes – niciun proiect devenit lege in perioada actualului mandat

In topul deputatilor cu cele mai putine initiative legislative se afla Nicolae Paun de la minoritati, Marin Bobes de la PSD si Dan Pasat de la PDL, care nu au depus niciun proiect.

De remarcat ca deputatii Dan Pasat si Marin Bobes (cu 6 si, respectiv, 5 initiative depuse in tot mandatul) nu au niciun proiect devenit lege in perioada actualului mandat.

In cazul senatorilor, cele mai multe initiative legislative au fost depuse de Emilian Valentin Francu de la PNL (28), Laurentiu Florian Coca de la PSD (22) si Elena Mitrea de la PSD (18), iar cele mai putine au avut Mihai Stanisoara de la PDL, cu zero proiecte si Cristian Diaconescu, cu un singur proiect.

IPP a realizat si o statistica a luarilor de cuvant in plenul Camerei Deputatilor si Senatului.

La deputati, cele mai multe luari de cuvant le-a avut Tudor Ciuhodaru (PC – 108), Valeriu Zgonea (PSD – 105) si Aura Vasile (PSD – 61), iar 10 deputati au fost inregistrati fara nicio luare de cuvant, printre care Florin Anghel (PDL), Catalin Croitoru (PDL) si Dumitru Boabes (PSD).

Tot raportul poate fi consultat pe site-ul alesiivoteaza.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro