Sari direct la conținut

Război în Ucraina, ziua 492: Budanov: Contraofensiva ucraineană avansează, dar "mai lent decât se aștepta", potrivit armatei americane / FSB-ul a primit ordin să-l asasineze pe Prigojin / Bugetul militar al Rusiei pentru anul acesta e de 86 mld. dolari / Ungaria nu vrea ca UE să mai dea bani Ucrainei

HotNews.ro
Soldați ucraineni pe frontul din Bahmut, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Soldați ucraineni pe frontul din Bahmut, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Liderii Uniunii Europene au spus că își vor lua angajamente pe termen lung pentru a consolida securitatea Ucrainei, iar președintele Volodimir Zelenski i-a îndemnat să înceapă să lucreze la o nouă rundă de sancțiuni împotriva Moscovei. În Rusia, Kremlinul păstrează tăcerea asupra locului unde se află generalul Serghei Surovikin după rebeliunea lui Evgheni Prigojin, iar forțele Wagner nu vor mai fi trimise să lupte în Ucraina deoarece șeful lor a refuzat să semneze contractul cu ministerul condus de Serghei Șoigu.

09:01Noul articol LIVE, cu evenimentele de sâmbătă, este aici

SINTEZA ZILEI

  • Interviu cu analistul Armand Goșu: „Elita rusească este paralizată de frică sau de nepăsare, iar cei mai curajoși urcă în avioanele personale și fug în străinătate”
  • Șeful armatei ucrainene: „Mă enervează” occidentalii care se plâng de progresele lente ale contraofensivei. Armata ucraineană este limitată în contraofensiva sa de lipsa de arme, în special de avioane de luptă, a declarat comandantul său șef Valeri Zalujnîi într-un interviu publicat vineri de Washington Post.
  • Contraofensiva ucraineană avansează, dar „mai lent decât se aștepta”, potrivit armatei americane
  • Rusia a anunţat vineri că nu au fost date niciun fel de ordine angajaţilor centralei nucleare ucrainene Zaporojie să părăsească această instalaţie, după ce serviciul militar de informaţii ucrainean a afirmat mai devreme că Rusia îşi reduce gradual personalul de la această centrală
  • Rusia interzice camioanele poloneze după ce Varșovia a sugerat că vrea arme nucleare americane
  • Armata ucraineană a publicat vineri un mesaj la împlinirea unui an de la retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor, amintindu-le că aici „a învățat” nava lor amiral „ce trebuie să facă”.
  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a ordonat comandanţilor armatei să consolideze sectorul militar de nord, după ce liderul grupării ruse de mercenari Wagner a sosit în Belarus, unde şi-ar putea stabili o bază.

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 492, LIVETEXT:

01:30Volodimir Zelenski, în mesajul său de vineri seară: „Comandanții au fost instruiţi să consolideze direcţia nordică. Analizăm atent fiecare detaliu şi orice perspectivă, în toate direcţiile”

00:54Rusia interzice camioanele poloneze după ce Varșovia a sugerat că vrea arme nucleare americane

Rusia a interzis camioanelor poloneze să transporte marfă pe teritoriul său, cu unele excepții, relatează agenția de presă de stat rusă TASS. „S-au făcut excepții pentru bunuri critice (medicamente, dispozitive medicale și altele)”, potrivit ministerului rus al transporturilor.

Premierul polonez a cerut SUA să amplaseze o parte din armele sale nucleare în țara sa, ca răspuns la faptul că Rusia a plasat o parte din arsenalul său atomic în Belarus, citează Sky News.

00:35 Revolta lui Wagner ar fi putut duce la divizarea Rusiei în cel puțin două părți, a declarat șeful Direcției principale de informații din Ucraina.

Kirilo Budanov a descris un scenariu în care șeful Wagner, Evgheni Prigojin, și trupele sale ar fi reușit să ajungă la Moscova (în realitate, au fost nevoiți să se întoarcă înainte de a ajunge în capitală).

23:37Șeful armatei ucrainene: „Mă enervează” occidentalii care se plâng de progresele lente ale contraofensivei / Avem nevoie de avioane

Armata ucraineană este limitată în contraofensiva sa de lipsa de arme, în special de avioane de luptă, a declarat comandantul său șef Valeri Zalujnîi într-un interviu publicat vineri de Washington Post.

23:15Interviu cu analistul Armand Goșu: „Elita rusească este paralizată de frică sau de nepăsare, iar cei mai curajoși urcă în avioanele personale și fug în străinătate”

„N-am asistat la turnarea unui film la Hollywood și nici la Mosfilm, a fost o răscoală militară, o rebeliune reală. N-a fost teatru, nici pentru Putin, nici pentru Evgheni Prigojin, nici pentru altcineva. A fost o criză autentică. Nu cred că se poate înscena așa ceva. Asta nu înseamnă că nu au existat forțe politice sau grupări din armată și serviciile secrete interesate în apariția acestei crize, pe care au încercat s-o utilizeze în propriul interes” – spune Armand Goșu.

Contraofensiva ucraineană avansează, dar „mai lent decât se aștepta”

23:07Rusia dezminte că a început evacuarea centralei nucleare Zaporojie

Rusia a anunţat vineri că nu au fost date niciun fel de ordine angajaţilor centralei nucleare ucrainene Zaporojie să părăsească această instalaţie, după ce serviciul militar de informaţii ucrainean a afirmat mai devreme că Rusia îşi reduce gradual personalul de la această centrală. „Centrala nucleară Zaporojie funcţionează normal. Nu am dat astfel de instrucţiuni angajaţilor. Nimeni nu pleacă nicăieri”, a transmis compania rusă de stat responsabilă cu sectorul nuclear civil, Rosatom.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat săptămâna trecută că Rusia pregăteşte acolo un „act terorist” pentru a îngheţa conflictul armat.

22:34Relațiile ruso-chineze continuă să se îmbunătățească după ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, s-a adresat prin video la o conferință între cele două țări.

Au existat unele speculații că relația nu este atât de puternică precum se credea odată, după o tăcere relativă din partea Beijingului în legătură cu rebeliunea Grupului Wagner de săptămâna trecută, dar rapoartele de astăzi sugerează că nu este cazul, a spus Lavrov.

22:06O scriitoare ucraineană „luptă pentru viața ei” după atacul din Kramatorsk

O scriitoare și activistă pentru drepturile omului „luptă pentru viața ei” în spital, în urma atacului de marți asupra unei pizzerii din Kramatorsk.

Victoria Amelina se numără printre cele 60 de persoane rănite în atacul care a ucis cel puțin 12 persoane, potrivit Sky News.

21:19Contraofensiva ucraineană avansează, dar „mai lent decât se aștepta”, potrivit armatei americane

Ultima contraofensivă a Ucrainei este „mai lentă decât se aștepta”, dar avansează totuși, a declarat un general american.

Vorbind în cadrul Clubului Național de Presă, generalul Mark Milley a declarat: „Nu am avut timp să discutăm despre acest lucru: Aceasta [contraofensiva ucraineană] avansează mai încet decât au prezis oamenii, [asta] nu mă surprinde”.

Zelenski le-a ordonat comandanţilor armatei să consolideze sectorul militar de nord

20:39ONU este îngrijorată de lipsa înregistrărilor de nave din Marea Neagră, în timp ce expiră acordul pentru cereale

ONU, care a ajutat la medierea acordului alături de Turcia, și-a exprimat îngrijorarea după ce nicio navă nouă nu a mai fost înregistrată din 26 iunie și face apel la cei implicați să se asigure că transporturile continuă să plece.

„Facem apel la părți să se angajeze să continue și să implementeze efectiv acordul fără alte întârzieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Farhan Haq.

20:23Un deputat ucrainean râde de rușii care-l dădeau mort pe Kirilor Budanov

Un parlamentar ucrainean a infirmat zvonurile potrivit cărora șeful serviciului de informații al țării ar fi fost ucis. Oleksiy Goncharenko a distribuit o fotografie în care apare alături de Kirilo Budanov cu legenda: „Rușii spun că șeful serviciului de informații al Ucrainei a murit. M-am întâlnit ieri cu Budanov. Bună, rușilor, ce mai faceți?”

Pe canalele de socializare rusești au circulat zvonuri potrivit cărora Budanov ar fi fost ucis.

19:12 Un profesor și un alt angajat al unei școli din regiunea Donețk au fost uciși după ce clădirea a fost bombardată de ruși, a transmis vineri radiodifuzorul public ucrainean Suspilne.

Într-o postare pe Telegram, însoțită de imagini cu clădirea avariată, Suspilne relatează că „trupele rusești au bombardat o școală din satul Serhiivka, în districtul Pokrovsk al regiunii Donetsk: un profesor și contabilul șef au fost uciși, iar alți șase angajați au fost răniți. La momentul bombardamentului, 12 angajați se aflau în școală. O parte a clădirii este complet distrusă”.

18:30 Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat vineri că Ucraina va fi „unul dintre egalii în jurul mesei NATO” şi va primi „asigurări de securitate” la Summitul de la Vilnius (11-12 iulie), capitala Lituaniei, unde se va face un „upgrade de relaţie politică”, relatează Agerpres.

17:49Armata ucraineană a publicat vineri un mesaj la împlinirea unui an de la retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor, amintindu-le că aici „a învățat” nava lor amiral „ce trebuie să facă”.

Rubla continuă să se prăbușească

17:19Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a ordonat comandanţilor armatei să consolideze sectorul militar de nord, după ce liderul grupării ruse de mercenari Wagner a sosit în Belarus, unde şi-ar putea stabili o bază.

16:49Parlamentul ucrainean a votat vineri ca nivelurile taxelor și impozitelor să revină începând cu luna august la ratele la care erau înainte de începerea invaziei rusești.

16:10Funeraliile a două surori gemene de 14 ani ucise în atacul cu rachete din Kramatorsk

Vineri a avut loc o slujbă funerară comună pentru două surori de 14 ani ucise în atacul cu rachete de marți din orașul Kramatorsk, în estul țării. Anna și Yuliia Aksenchenko s-au numărat printre cele 12 persoane care au murit în explozia de la o pizzerie.

Familia a ținut o ceremonie de doliu pentru ele în apartamentul lor aflat la câteva sute de metri de locul atacului, înainte de o slujbă de înmormântare cu sicriu deschis.

16:04 Vehiculele de luptă a infanteriei CV90 furnizate Kievului de către Suedia au ajuns pe linia frontului din estul Ucrainei, fiind desfășurate în jurul orașului Bahmut din Donețk, potrivit Forbes, care compară expresiv tunurile acestor vehicule cu „drujbe”.

15:48Danemarca va furniza Ucrainei o sumă suplimentară de 1,3 miliarde de coroane daneze (174 de milioane de euro), în principal pentru echipamente de apărare aeriană, muniții și vehicule, a anunțat vineri Ministerul Apărării.

„Aceasta este o donație majoră, pe care am pus-o la punct în conformitate cu dorințele și nevoile Ucrainei și care va sprijini lupta Ucrainei împotriva trupelor rusești de invazie”, a declarat ministrul interimar al apărării, Troels Lund Poulsen.

Ca parte a acestei donații, 300 de milioane de coroane daneze vor fi alocate pentru achiziționarea la comun de către Uniunea Europeană de muniție de artilerie pentru Ucraina.

15:27„Rubla continuă să se prăbușească”: Moneda rusească a ajuns la minimul ultimelor 15 luni și nu-și găsește niciun punct de sprijin

Zelenski a ordonat vineri comandanților militari de top să consolideze sectorul militar nordic al Ucrainei

15:00VIDEO O înregistrare video distribuită pe canalele de Telegram rusești arată că forțele armate ale Moscovei au apelat la ceea ce pare o fi o lovitură cu sistemul cu capacitate duală „Iskander” pentru a distruge un cap de pod creat de trupele ucrainene peste Nipru, în regiunea Herson și imediata apropiere a podului Antonovskiy.

14:58Iranul se va alătura alianței China-Rusia săptămâna viitoare (Lavrov)

Iranul se va alătura săptămâna viitoare Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS), o alianță care include China și Rusia, a declarat vineri șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

14:56 Zelenski a ordonat vineri comandanților militari de top să consolideze sectorul militar nordic al Ucrainei, în urma sosirii liderului mercenar rus Evgheni Prigojin în Belarus.

El a declarat că liderii guvernamentali și militari au primit, de asemenea, o informare din partea serviciilor de informații și a forțelor de securitate ucrainene cu privire la situația din Belarus. (Reuters)

14:44 Papa Francisc a declarat vineri că nu pare să se întrevadă un sfârșit al războiului din Ucraina, în contextul în care trimisul său pentru pace a încheiat trei zile de discuții la Moscova.

„Realitatea tragică a acestui război care pare să nu aibă sfârșit cere de la toată lumea un efort creativ comun pentru a imagina și a forja căi de pace”, a declarat papa în fața unei delegații religioase a Patriarhiei de Constantinopol.

Vaticanul a precizat, într-o declarație ulterioară, că trimisul papei, cardinalul italian Matteo Zuppi, și-a încheiat consultările la Moscova, unde s-a întâlnit cu unul dintre consilierii președintelui Vladimir Putin, Iuri Ușakov, și cu șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill.

„(Vizita a avut ca scop) identificarea unor inițiative umanitare, care ar putea deschide drumuri spre pace”, se arată în comunicat. Acesta a adăugat că vor fi luate măsuri suplimentare, dar nu a oferit detalii.

14:20 Trupele ucrainene avansează în toate direcţiile contraofensivei împotriva forţelor de ocupaţie ruse, a declarat vineri un înalt responsabil din domenul apărării, însă ofensiva este marcată de un mare „dar”.

Lavrov: Revolta lui Prigojin nu a fost mai mult decât un „necaz”

13:38Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că rebeliunea militară condusă de Evgheni Prigojin nu a fost mai mult decât un „necaz” și că Rusia va ieși mai puternică în urma acesteia.

13:27 Procurorii ucraineni au acuzat vineri un politician rus și doi presupuși colaboratori ucraineni de crime de război pentru deportarea a zeci de orfani din orașul Herson în timpul ocupației ruse, unii dintre copii având doar un an.

Aceștia sunt primii suspecți acuzați de Ucraina, care susține că peste 19.000 de copii au fost transferați ilegal în Rusia sau pe teritoriul controlat de trupele Moscovei, au declarat oficiali pentru Reuters.

Acuzațiile aduse de procurorii ucraineni vin în urma unei investigații mai ample desfășurate în cooperare cu Curtea Penală Internațională de la Haga, al cărei procuror-șef a vizitat Casa de copii din Herson. (Reuters)

13:08 Noi declarații ale lui Lavrov, care a susținut că Occidentul dorește să înghețe cumva conflictul din Ucraina pentru a câștiga timp și a injecta mai multe arme în această țară.

În cadrul unei conferințe de presă, Lavrov a acuzat țările occidentale că au o abordare „schizofrenică” a conflictului. El a spus că Occidentul vrea mai întâi să vadă Rusia pierzând pe câmpul de luptă și ca liderii săi să fie judecați – și abia apoi să facă presiuni pentru pace în Ucraina.

Budanov: FSB-ul a primit ordin să-l asasineze pe Prigojin

12:45 Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri că viitorul contractelor semnate între diverse țări africane și grupul de mercenari Wagner este o chestiune care ține de guvernele care au încheiat astfel de acorduri.

Lavrov a spus că Wagner a lucrat în Republica Centrafricană (RCA) și în alte țări pe baza unor contracte încheiate direct cu guvernele respective. El a mai afirmat și că Ministerul rus al Apărării are de mult timp „câteva sute” de consilieri militari care lucrează în RCA.

12:41 Generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare (GUR) al Ucrainei, afirmă că FSB-ul a primit ordin de a-l asasina pe Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, după rebeliunea militară care a subminat autoritatea președintelui Vladimir Putin.

12:10 „Spionii ruși cad unul câte unul!” Polonia a arestat un hocheist de de prima divizie

11:49 Rusia reduce treptat numărul de angajați de la centrala nucleară Zaporojie, potrivit ucrainenilor

11:38Armata rusă a găsit un tertip pentru a ocoli legea care interzice trimiterea recruților într-o zonă de conflict, apelând la reactivarea așa-ziselor „batalioane de corecție” folosite de forțele sovietice în timpul dictatorului Iosif Stalin.

Generalul Surovikin era un „membru VIP” secret al grupării Wagner

11:01 Ucrainenii ar fi lovit orașul-port Berdyansk, unde au fost raportate dimineață dimineață mai multe explozii. Este posibil ca atacul să fi vizat aerodromul unde trupele rusești mențin o forță semnificativă de elicoptere de luptă.

10:48Generalul Serghei Surovikin, fostul comandant al trupelor de invazie rusești despre care se crede că se află în arest la Moscova sub suspiciunea de trădare, era un „membru VIP” secret al grupării Wagner, însă în ceea ce privește arestarea sa circulă informații contradictorii.

10:46 Estimarea ucraineană a pierderilor rusești din ultima zi: 540 de soldați, 3 tancuri, 6 alte blindate de luptă, 11 tunuri, 5 diferite vehicule, 3 lansatoare multiple de rachete și un sistem antiaerian.

Ungaria nu vrea ca UE să mai dea bani Ucrainei

10:38 Ucraina va primi 1,5 miliarde de dolari de la Banca Mondială pentru a sprijini reconstrucția și redresarea, a declarat vineri premierul Denis Șmihal.

Fondurile vor fi furnizate cu garanții din partea guvernului japonez și vor fi direcționate pentru a sprijini protecția socială și dezvoltarea economică, a declarat Șmihal,prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram. (Reuters)

10:20 Rusia a atacat Ucraina azi-noapte cu 13 drone Shahed-136/131 și patru rachete S-300, potrivit Forțelor Aeriene ucrainene. Apărarea antiaeriană a doborât zece dintre dronele lansate de ruși.

Instalații militare și de infrastructură au fost lovite în regiunea Zoporojie. Potrivit primarului interimar din Zaporojie, Anatolii Kurtiev, nu s-au înregistrat victime sau pagube la casele oamenilor.

10:11 R. Moldova: 50% dintre cetățeni sunt împotriva unirii cu România / Câți ar vota pentru aderarea la UE sau la NATO

09:51 „Ni se pare absolut ridicol și absurd”: Ungaria se opune iar unui plan major al UE

Bugetul militar al Rusiei pentru anul acesta e de 86 mld. dolari

09:21Evaluarea britanică de vineri dimineață:

  • „Într-o analiză din iunie 2023, Institutul Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm a evaluat că bugetul de cheltuieli militare al Rusiei pentru 2023 este de aproximativ 6.600 de miliarde de ruble (85,8 miliarde de dolari). Aceasta echivalează cu aproximativ 4,4% din PIB-ul Rusiei, comparativ cu 3,6% în 2021, înainte de invazia din Ucraina.
  • Adevăratele cheltuieli militare ale Rusiei rămân neclare din cauza lipsei de transparență, inclusiv a utilizării liniilor bugetare clasificate, care reprezintă aproximativ 22% din bugetul total al guvernului rus. Deși doar o parte din bugetul apărării este alocată pentru războiul din Ucraina, creșterea cheltuielilor evidențiază costul acțiunilor Rusiei în Ucraina.
  • În plus, este aproape sigur că Rusia se confruntă cu costuri bugetare directe suplimentare de apărare din cauza războiului, inclusiv cheltuieli de securitate în regiunile ocupate și măsuri defensive în regiunile de la granița cu Ucraina.”

08:58 Human Rights Watch (HRW) a spus vineri că a descoperit noi dovezi ale utilizării nediscriminatorii de către forțele ucrainene a minelor antipersonal interzise.

Grupul a cerut guvernului ucrainean să își respecte angajamentul luat în cursul acestei luni de a nu utiliza astfel de arme, să investigheze presupusa lor utilizare și să îi tragă la răspundere pe cei responsabili. În 2005, Ucraina a ratificat un tratat internațional din 1997 care interzice astfel de mine și impune distrugerea stocurilor deținute.

Rusia nu a aderat la tratat, iar utilizarea de către aceasta a minelor antipersonal „încalcă dreptul umanitar internațional … deoarece acestea sunt în mod inerent nediscriminatorii”, se arată în raportul HRW.

Cehia consideră Rusia drept o „amenințare militară directă”

08:53 Un oficial ceh de rang înalt a catalogat Rusia drept o „amenințare militară directă” la adresa Republicii Cehe și a aliaților săi estici din NATO. Martin Povejsil, șeful departamentului de securitate al ministerului ceh de externe, a declarat presei că este „imposibil să excludem o amenințare militară directă [din partea Rusiei] în viitorul apropiat”.

Potrivit AFP, acesta a făcut declarația când comenta noua strategie de securitate aprobată de guvernul ceh miercuri, concepută pentru a crește gradul de conștientizare a situației de securitate în rândul publicului ceh. Strategia de securitate spune că Republica Cehă ar trebui să se pregătească „pentru posibilitatea ca ea să devină parte a unui conflict armat”.

07:51 Statul Major General ucrainean a spus că forțele sale au preluat „inițiativa strategică” pe axa Bahmut și că în prezent desfășoară o ofensivă amplă în zonă, notează Institutul pentru Studiul Războiului.

Viceministrul ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, a declarat în mod similar că forțele ucrainene au preluat „inițiativa operațională” în zonă și a raportat că forțele ucrainene au avansat 1.200 m în direcția Klishchiivka (7 km sud-vest de Bahmut) și 1.500 m în direcția Kurdyumivka (13 km sud-vest de Bahmut). Comandantul suprem al forțelor ucrainene, generalul Valerii Zalujnîi, a declarat, de asemenea, că forțele ucrainene dețin „inițiativa strategică”.

ISW a evaluat anterior că forțele ucrainene au preluat inițiativa la fiecare nivel de luptă pe aproape tot frontul după capturarea Bahmut de către ruși la 21 mai. Este probabil ca oficialii ucraineni să admită acum că forțele sale dețin inițiativa pentru a semnala că forțele ucrainene intenționează să o valorifice într-o măsură mai mare.

Acord pentru ca Stoltenberg să mai rămână un an la șefia NATO

07:37 Liderii UE au declarat la summitul de la Bruxelles că UE și țările sale membre „sunt pregătite” să ia angajamente care să ajute Ucraina să se apere pe termen lung. Într-un text care rezumă concluziile summitului, liderii europeni spun că vor analiza rapid forma pe care o vor lua aceste angajamente.

Josep Borrell, șeful politicii externe a blocului comunitar, a sugerat că acestea ar putea fi bazate pe sprijinul existent al UE, cum ar fi Fondul european pentru pace, care a finanțat armament în valoare de miliarde de euro pentru Ucraina și o misiune de pregătire a trupelor ucrainene.

„Sprijinul militar acordat Ucrainei trebuie să fie pe termen lung”, a declarat Borrell reporterilor, sugerând că UE ar putea înființa un fond de apărare ucrainean, după modelul Fondului pentru pace.

07:10 NATO ar trebui să aibă un plan de aderare a Ucrainei pentru a-și menține credibilitatea, spun experții. Succesul summitului va depinde de faptul dacă aliații vor găsi o modalitate de a face progrese în ceea ce privește transmiterea către Ucraina a condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească și a unui calendar de aderare.

06:58Ambasada Rusiei vrea să știe că Serghei și Iulia Skripal sunt „în siguranță”. Ambasada Rusiei a declarat că încă nu are „nicio veste” despre Skripal și că cetățenii săi „nu au fost uitați”.

00:35Membrii alianței militare occidentale au ajuns la un acord provizoriu pentru a-i cere secretarului general Jens Stoltenberg să rămână în funcție încă un an, potrivit unui oficial american citat de agenția de presă AP

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

––––––

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro