Sari direct la conținut

Realizarea fotografiilor sub fustele femeilor devine infracțiune în Germania

HotNews.ro
poze sub fusta, Foto: Captura YouTube
poze sub fusta, Foto: Captura YouTube

”Upskirting-ul” sau realizarea fotografiilor pe sub fustele femeilor fără știrea acestora va deveni o infracțiune în Germania, a anunțat guvernul miercuri, la câteva luni după ce o lege similară a fost votată în Marea Britanie, relatează AFP.

”Producerea neautorizată de imagini și secvențe de film care arată zone intime ale altor persoane fotografiate sau filmate sub haine” va deveni pasibilă de pedeapsă, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, la o conferință de presă.

Simplul fapt de a face o fotografie poate deveni infracțiune, la fel și faptul de a o împărtăși. Parlamentul german nu a aprobat încă acest proiect pentru a-l transforma în lege.

De asemenea, va fi interzisă fotografierea decolteului fără știrea persoanelor, potrivit acestui text.

Până acum, acest tip de practică nu era considerată infracțiune penală decât în momentul în care victima era atinsă sau hărțuită.

Cu toate acestea, din 2015, sentințe mai dure, chiar cu închisoare de până la doi ani, pot fi impuse pentru publicarea de imagini care ar putea dăuna considerabil reputației celor pe care îi reprezintă.

Upskirting, ceea ce înseamnă ”sub fustă” în engleză, a devenit în ultimii ani o practică mult mai ușoară datorită camerelor și aparatelor foto miniaturale.

Asemenea fotografii sunt difuzare pe internet, în special pe platformele pornografice, fără consimțământul persoanelor vizate de imagini.

”Fotografierea unei femei sub fustă sau în decolteu este o încălcare umilitoare și nejustificată a vieții private”, a spus ministrul Justiției, Christine Lambrecht.

Acest tip de voaierism este din ce în ce mai des denunțat în lume.

În ianuarie, Parlamentul Britanic a adoptat un proiect de lege care vizează pedepsirea la doi ani de închisoare pentru fotografierea sub fustele femeilor.

În Franța, ”captarea de imagini impudice” este pedepsită de o lege promulgată în 2018.

Guvernul german a decis de asemenea să pedepsească persoanele care difuzează fotografii ale persoanelor care au murit, în principal cele care au murit în accidente rutiere, care pot fi foarte degradante pentru victime și familiile lor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro