Sari direct la conținut

Salina Praid este închisă temporar, din cauza infiltrațiilor

HotNews.ro
Salina Praid, Foto: Agerpres
Salina Praid, Foto: Agerpres

Salina Praid își va suspenda temporar atât programul de vizite dedicat turiștilor, cât și activitățile de producție, după ce s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund, a decis Societatea Naţională a Sării, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

Potrivit sursei citate, pe fondul precipitaţiilor abundente din perioada 17 – 19 aprilie 2024, care continuă şi în prezent, s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund.

„Drept urmare conducerea Societăţii Naţionale a Sării SA a luat decizia de a stopa activitatea de extracţie, dar şi vizitarea Salinei Praid, până la remedierea situaţiei, pentru protecţia angajaţilor şi a turiştilor. Societatea Naţională a Sării, prin specialiştii săi, face toate demersurile necesare pentru redeschiderea activităţii la Salina Praid în cel mai scurt timp posibil, în acest sens vor reveni cu informaţii actualizate asupra situaţiei de la faţa locului”, se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului recomandă turiştilor care doreau să viziteze Salina Praid în această perioadă să se îndrepte către alte obiective turistice din judeţul Mureş, până la remedierea situaţiei şi redeschiderea salinei pentru vizitare.

Societatea Naţională a Sării S.A este una de interes major pentru economia românească şi unul dintre primii 10 producători de sare din Europa. Societatea Naţională a Sării S.A. este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea S.A (49%).

Răspândirea relativ largă a zăcământelor de sare pe teritoriul României a dus la apariţia şi dezvoltarea celor şapte exploatări miniere, care au devenit ulterior şi sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării S.A.

În cinci dintre acestea – Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Rm. Vâlcea – societatea a iniţiat şi a dezvoltat obiective cu caracter turistic şi balnear, destinate celor aflaţi în căutarea unui mod inedit şi sănătos de petrecere a timpului liber.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro